Nébih

Felfüggeszti tevékenységét Arlonban a Ferrero

Illusztráció: depositphotos.com
Győr+
2022.04.10. 10:16

"A folyamatban lévő, az élelmiszerbiztonsági hatóságokkal együttműködésben zajló szalmonella-vizsgálatokkal összefüggésben a Ferrero felfüggeszti működését a belgiumi arloni gyárában" - írja a kinder.com.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az EU több tagállamában jelentettek szalmonella okozta megbetegedéseket, amelyek a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők. Ezekből a termékekből Magyarországra is érkeztek.

Mint kiderült, a visszahívott csokoládék listája új termékkel bővült: a Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g, a Kinder Surprise Maxi 100g, Kinder Mix 198g, a Kinder Maxi Mix 133g, a Kinder Mini Eggs 250g, és a Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g mellett a Kinder 127 grammos adventi naptáras csokijáról is kiderült, hogy veszélyes lehet.

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a megadott termékek bármelyikéből vásároltak, ne fogyasszák azt el, a szalmonella-fertőzés hasmenéssel, hányással, magas lázzal, enyhébb esetekben hőemelkedéssel és levertséggel járhat.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #Csokoládé | #élelmiszer | #fertőzés | #Nébih |