Hirdetés
Megindult a munka a kiskertekben

Emelkedik a szabadtéri tüzek száma

Fotó: Katasztrófavédelem
Győr+
2020.04.06. 18:48

Az enyhülő időjárás miatt egyre többen kezdenek neki a kerti munkálatoknak, az elszáradt növényi részektől pedig sokan égetéssel szeretnének megszabadulni.

Hirdetés

Április első hétvégéjén Győr-Moson-Sopron megyében tizenöt esetben riasztották a tűzoltókat szabadtéren keletkezett tüzekhez.

Ezek között volt, ahol csak néhány négyzetméteren keletkezett tűz, volt ahol pár száz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet, de olyan is volt, ahol több hektáron pusztítottak a lángok és a hivatásos és önkéntes tűzoltók több órás munkájára volt szükség az eloltásukhoz. Az április 3. és 5. közötti három napban megyénkben több mint öt hektárnyi terület égett le.

Hirdetés

Az enyhülő időjárás miatt egyre többen kezdenek neki a kerti munkálatoknak, az elszáradt növényi részektől pedig sokan égetéssel szeretnének megszabadulni. Mindenkinek javasoljuk inkább a környezetet és a levegőt kímélő komposztálást!

A szabadtéri tűz kialakulásának különösen kedvez a mostani időszak, a csapadékszegény időjárás miatti száraz növényi részek könnyen lángra kapnak, a szeles időben pedig a legkisebb tűz is gyorsan továbbterjedhet.

A szabadtéri tüzek túlnyomó többsége emberi gondatlanságra, felelőtlenségre vezethető vissza, holott sokat tehetünk azért, hogy megóvjuk környezetünket és a levegő tisztaságát. 

Korábban írtuk a témában:

Kapcsolódó témák: #tűzeset | #tűzoltók |
likeold
a fb oldalunkat