Hirdetés
Kegyetlen gyilkosság

Életfogytiglanra ítéltek egy férfit, aki megölte lakótársát

Fotó: Pixabay
MTI
2021.10.20. 18:07

Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy férfit, aki 2019 nyarán megölte lakótársát Veszprém megyében

Hirdetés

A döntéssel a bíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék határozatát. A férfi legkorábban 33 év után bocsátható feltételes szabadságra. Az elkövetéskor 48 éves vádlott és az 54 éves sértett szívességi lakáshasználóként laktak együtt Balatonfűzfőn. Rendszeresen italoztak, többször vitatkoztak.

2019. augusztus 22-én délelőtt közösen dolgoztak a ház körül, majd a sértett férfi szeszes italt vásárolt. Miután az italt elfogyasztotta, lefeküdt aludni. A vádlott időközben üzemanyagért ment a benzinkútra, majd a lakásba visszatérve felháborodott azon, hogy a sértett nem dolgozott.

Hirdetés


Ekkor ököllel és egy faléccel bántalmazta, rálépett a nyakára és a mellkasára, majd az udvaron a hátsó fészerhez húzta, mert azt a látszatot akarta kelteni, hogy a férfit a fészerben baleset érte.


A vádlott emiatt a szomszédtól kért segítséget, aki értesítette a mentőket. A férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az elsőfokú bírósági eljárás során a szakértők megállapították, hogy a vádlott a földön fekvő, védekezésre képtelen férfit folyamatosan, “hosszú időn keresztül, rendkívüli embertelenséggel, brutalitással bántalmazta”.


Az elsőfokú határozat ellen a vádlott és védője felmentésért, az ügyész súlyosításért fellebbezett. Az ítélőtábla indoklása szerint azonban az elsőfokú eljárás során helyesen állapította meg és okszerűen mérlegelte a bizonyítékokat a törvényszék, így nem fogadta el sem az ügyészi, sem a védői indítványt.

Kapcsolódó témák: #életfogytiglan | #emberölés | #ítélet |
likeold
a fb oldalunkat