Környezettudatosság

Divatbemutató a fenntarthatóság jegyében

Fotó: Kerekes István
Győr+
2022.04.25. 15:45

Először szervezett környezettudatos divatbemutatót a Kétfecske a Rajka Kúriában április 24-én délelőtt.

A We Love Szigetközzel közösen megálmodott tematikus napon minden az egészséges fenntarthatóságról szólt. A hangulatos helyszínen újrahasznosított és minimális, vagy nulla hulladékkal készült ruhákban léptek a modellek a közönség elé.

Az ügy mellé állt többek között Hajtai Vanessza az MKC kézilabdázója, O. Cser Zita koreográfus, Horváth-Medgyesi Kata műsorvezető, Gráczol-Nick Szilvia és Grafleitner Krisztina modellek és a Piarista iskola tanulói is. Láthattak ruhákat terítőkből, használt ruhákból, régi textilekből, függönyökből, nyakkendőkből, s mindenből, amit csak újrahasznosítani lehet. A ruhákat Kocsis Angéla kreatív szabó álmodta és valósította meg. 

A rendezvényen fellépett Hegedűs Bori énekesnő is, aki szintén újrahasznosított  ruhában állt a Dal 2022 színpadára. A Kétfecske által újragondolt napfényes sárga selyemruha egy 100 forintért turkált indiai ruhából született, és egy környezettudatos koncepció része, hiszen nem egyetlen alkalomra készült. Az énekesnő az elődöntőn és a döntőre sem választott új ruhát, hanem ugyanezt a darabot viselte. 

A Kétfecske és modelljei a “sokszor használattal” szeretnék felhívni a figyelmet a környezettudatos öltözködésre, a vásárlók szükségtelen túlfogyasztására, a ruhaipar túltermelésére, a hulladékcsökkentés fontosságára.

A több mint húsz darabos kollekciót felvonultató divatbemutató a nemzetközi Fashion Revolution Week kampányheti rendezvényéhez. Az újrahasznosítás fontosságát mutatja az is, hogy a rendezvény teltházas volt, sőt az élő közvetítést is többszázan követték. 

Szöveg: Kétfecske