Hirdetés
Több milliárdos fejlesztés

Átadták a felújított 8311-es utat

Fotó: Ács Tamás
Ficsór Dávid
2021.05.27. 13:04

Csütörtökön átadták a komplex fejlesztésen átesett Győr-Ménfőcsanakot és Nyúl települést összekötő, Győrújbaráton átvezető 8311-es utat. A fejlesztés összesen hat kilométer hosszan, a korábbi korszerűsítésekkel együtt három milliárd forint kormányzati forrásból valósult meg a Modern Városok Program keretében. A beruházás 20 ezer környéken élő ember számára biztosít jobb közlekedési feltételeket.

Hirdetés

Az átadón Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta: „2021-ben összesen több mint ezer kilométernyi útszakaszon kezdődhettek meg a felújítási munkák az országban. A 2,5 milliárd forintos árával a legnagyobb értékű beruházás a Nyúl-Ménfőcsanak mellékút komplex fejlesztése, amely teljes csapadékvíz rendezést is tartalmaz. A domboldalról rendszeresen lezúduló vizeket egy zárt csatornán keresztül vezetik be egy élő vízfolyásba.”

Mosóczi László (Fotó: Ács Tamás)

Kara Ákos kezdeményezésére valósult meg a beruházás, ami az országgyűlési képviselő szerint a térség számára kiemelten fontos. Az ünnepségen továbbá bejelentette, körforgalom építését kezdeményezte a 82-es út és a Győrújbarátról kivezető út csomópontjában. „Készen állok a következő feladatok megoldására az itt élőkkel közösen. Továbbra is a térséget szeretném szolgálni!” – hangsúlyozta Kara Ákos.

Hirdetés
Kara Ákos (Fotó: Ács Tamás)

Részt vett a rendezvényen Dr. Dézsi Csaba András is. Győr polgármestere azt mondta: „Rendkívül fontos, hogy a Győr térségében található közlekedési kapcsolatok jól működjenek és jó minőségű utakon lehessen autózni, hiszen egyre többen élnek a környező településeken úgy, hogy közben Győrben dolgoznak, gyermekeik Győrbe járnak iskolába. A most átadott fejlesztés pedig jól példázza, hogy ezeket a kapcsolatokat a kormány segítségével, a képviselők kiválóan tudják építeni.”

Dr. Dézsi Csaba András (Fotó: Ács Tamás)

A beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Szilvai Attila kiemelte a kormány mellékutakat és főutakat célzó felújítási programját, mely számukra is 21. századi körülményeket és munkát biztosít. Schmidt Henrik, Nyúl település polgármestere mérföldkőként tekint az útfejlesztés megvalósulására. „Több mint 5000 családnak és közel 20 ezer embernek könnyíti meg a mindennapjait a korszerűsítés és járul hozzá a települések fejlődéséhez” – mondta. Árvai István, Győrújbarát alpolgármestere megköszönte mindazoknak a segítségét, akik valamilyen formában hozzájárultak a komplex felújítás elkészüléséhez.

Fotógaléria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #Győr-Moson-Sopron | #útfelújítás |
likeold
a fb oldalunkat