Hirdetés

Adatlopással szereztek telefonokat

illusztráció: pixabay
mti
2019.10.24. 11:09

Több mint négyszáz nagy értékű mobiltelefont szerzett meg illetéktelenül egy gyöngyösoroszi társaság, amelynek tagjai ellen többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás és magánokirat-hamisítás gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást - tájékoztatta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Hirdetés

Soltész Bálint elmondta: a tettesek a közösségi médiában adománygyűjtéseket szerveztek és így szerezték meg a későbbi áldozatok személyes adatait: lakcímüket, születési időpontjukat, személyi igazolványuk számát. A megszerzett adatokkal egy mobiltelefon-szolgáltató online felületén előfizetői szerződést kötöttek és részletfizetésre nagy értékű készülékeket rendeltek meg, a törlesztőrészleteket azonban nem fizették.

A bűncselekménybe bevonták a futárszolgálat sofőrjét is, miután gyanús lett neki a napi több csomag, ami más-más névre érkezett a Gyöngyösorosziban lévő címre. A futárnak minden alkalommal fizettek, hogy a csomagokat átadja.

Hirdetés

A gyanú szerint a társaság tagjai 2018. július és 2019. február között több mint négyszáz esetben követtek el ezzel a módszerrel bűncselekményt – közölte a szóvivő.

A gyanúsítottak kihallgatása után két ember letartóztatását és egy gyanúsított házi őrizetét rendelte el a bíróság.

likeold
a fb oldalunkat