A Rábaközi Motorosok idén is jótékonykodtak

Fotó: Rábaközi Morosok Facebook oldala
HAK
2021.12.07. 19:46

A Rábaközi Motorosok évek óta kiteszik a szívüket és a lelküket ott, ahol segítségre van szükség, s mikor máskor szegődjenek segédnek, mint Mikuláskor? Idén is sok-sok ajándékot vittek a gyermekeknek.

Szerencsére a Mikulásnak annyi dolga akad évről-évre, annyi gyermeket kell meglátogatni, hogy évek óta már nem csak a krampuszok és a manók a segítői, hanem felhatalmaz embereket is a helyettesítésre. Persze nem kaphatja meg akárki ezt a megtisztelő engedélyt, meg kell felelni a szigorú előírásoknak. Mi nem nézhettünk bele pontosan a leírásba, de a Rábaközi Motorosoknak állítólag olyasmiknek kellett eleget tenni, mint a jószívűség, az összefogás, a tiszta lélek, a lemondás és a bajtársiasság. Jó hír, hogy egytől-egyig kiállták a srácok a próbákat, így már évek óta beugorhatnak a Mikulás helyett.

Vagyis nem is ugrálnak, hanem inkább gurulnak, hiszen rénszarvasszán helyett vasparipával hordják szét a sok-sok ajándékot. Idén ráadásul annyi felajánlás érkezett, hogy összesen 180 csomagot sikerült összeállítani és elvinni a gyermekeknek.

Fücsi, a Rábaközi Motorosok elnöke szívesen mesélte, hogy szerencsésnek tartják magukat, hiszen már hosszú évek óta járnak Mikuláskor családi napokra és a környékbeli óvodákba. Négy éve pedig már a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház Gyermekosztályára is visznek ajándékokat.

„Idén a támogatóinknak köszönhetően rengeteg kreatív, képességfejlesztő játékot is sikerült vennünk. Nagyon köszönjük, hogy ennyien mellénk álltak, s örülünk, hogy ismét segíthettünk!” – zárta Fücsi.

A Mikulás pedig úgy tűnik, nyugodt lehet, hiszen ameddig ilyen segítői vannak, akkora baj mégsem lehet a világban!

Galéria: Rábaközi Motorosok Facebook oldal