Június közepén nyílhat meg a létesítmény

A Rába Quelle lett a Bábolnai Fürdő üzemeltetője

Fotó: Győr+
Kárpát Zsolt
2021.05.17. 15:33

A Bábolnai Strand és Termálfürdő üzemeltetésére kiírt közbeszerzési eljárást a Rába Quelle Győr nyerte meg. A három pályázó közül a győri cég ajánlata volt a legkedvezőbb- mondta hétfőn a szerződés aláírásán Dr. Horváth Klára, Bábolna polgármestere. Kovacsics Imre a Rába Quelle ügyvezetője kiemelte, egy családbarát fürdőt szeretnének kialakítani.

Tavaly nyáron adták át a Bábolnai Fürdőt. A nagyközönség nem sokáig örülhetett a létesítménynek, amely most már hónapok óta zárva van. Nem csak a koronavírus miatt, hanem az üzemeltetéssel kapcsolatban is adódtak fennakadások. Emiatt a tulajdonos, a Bábolnai Önkormányzat megpályáztatta az üzemeltetést, amelynek nyertese, a Rába Quelle Győr lett

„A Rába Quelle felmérte a fürdőnket, az előnyöket, a hátrányokat egyaránt és kidolgoztak egy üzemeltetési tervet. Ez is alátámasztotta azt a közbeszerzési eljárást, amely során a legkedvezőbb ajánlatot a Rába Quelle tette. Ráadásul középtávú terveik egybeesnek azzal, amit a településünk ezzel a fürdővel el szeretne érni.” – nyilatkozat a Dr. Horváth Klára, Bábolna polgármestere.

Az aláírás pillanata. Dr. Horváth Klára és Kovacsics Imre. Fotó: Győr+

Nincs értelme és nem is szeretnének versenyezni a régióban lévő nagyobb fürdőkkel, Bábolnának nem ez a feladata, hangzott el a tájékoztatón.

„Itt az a kihívás, hogy nem a szuper nagy fürdőkkel kell versenyeznünk a vendégek kegyeiért, hanem azt szeretnénk, ha a Bábolnai Fürdő egy kis ékszerdobozzá válna. Ennek van egy felfutási ideje, az idei nyáron elindulunk egy családbarát fürdővel. Aztán a következő években az a célunk, hogy  vendégeinknek megmutassuk a település jellemzőit is” –  mondta el a Győr+-nak Kovacsics Imre, a Rába Quelle Győr ügyvezetője, aki hozzátett „Idén nagyobb fejlesztésekre, mint például medenceépítés, már nincs lehetőség, de bővítjük családbarát szolgáltatásainkat”.

A Bábolnai Fürdő. Fotó: Győr+

A hétfőn aláírt szerződés 2023. december 31 –ig érvényes. Jelenleg három gyógy-, két élménymedence és egy vizes játszótér várja majd a vendégeket. A Bábolnai Fürdő várhatóan, június közepén nyílik meg.

Televíziós szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #fürdő | #Rába Quelle | #strand |