Árverés

A luxusékszerek tavaly is jól mentek

Fotó: BÁV Zrt.
Győr+
2021.01.15. 14:12

A BÁV Aukciósház adatai szerint a luxuscikkek piaca 2020-ban is élénk volt. A legdrágábban elkelt ékszer egy Van Cleef&Arpels briliáns fülbevaló volt 11,4 millió forintért. A férfiak is vásároltak magunknak drága kiegészítőket, egy Rolex búváróráért 5,5 millió forintért fizettek.

Noha Magyarország nem Amerika, ahol a gazdagok és híresek azon vetélkednek, hogy ki tud magasabb karátszámú gyémántot ajándékozni a szíve hölgyének, az ékszer nálunk is az egyik legnépszerűbb luxuscikk.

A BÁV Aukciósház 2020-as toplistáját idén is a briliánsok uralják. Ha a nagy karátszám mellé még egy ismert márka is párosul, akkor máris rekordok születhetnek. A múlt évben Magyarország legdrágábban eladott aukciós ékszere a Van Cleef&Arpels ékszerház 54 darab, összesen 8 karátnyi tökéletes briliánssal ékített fülbevalója volt, amiért 11,4 millió forintot fizettek.

A magyarok kedvenc színes drágaköve különben még mindig a zafír, de ahogy évek óta, úgy 2020-ban is egy türkiz fülbevalóért licitáltak a legtöbben, amely végül közel ötszörös áron, 228 ezer forintért kelt el.

Az idei óra toplistát böngészve megállapíthatjuk, hogy ha valaki értékálló karórát szeretne venni, akkor a Rolex-szel nem nyúlhat mellé, ráadásul nem feltétlenül kell az aranyórák között keresgélnie. Az ötös listán négy helyet birtokló svájci márka egyet jelent a sportos eleganciával. Az év legdrágább órájához azonban ez még nem lenne elég, az 5,5 milliós Sea-Dweller búváróra ugyanis egy különleges kiadás, amely James Cameron Deepsee Challenge című filmje előtt tiszteleg.

Ha pedig 2020 legkülönlegesebb óráját keressük, akkor az kétségkívül a világ legnagyobb gyémántkereskedő családjának, a De Beers-nek az unisex karórája, amelynek számlapját egy hatalmas csiszolatlan gyémánt uralja. A művészeti alkotással felérő időmérőért 3,8 millió forintot fizettek. 2020 legmeglepőbb trendje a retró okosórák színrelépése volt, egy csatlakoztatható billentyűzettel ellátott, 80-as évekből származó Seiko Memo Diary sokakban ébresztett szép emlékeket.

A legdrágább ékszerekről és kiegészítőkről készült galériát ide kattintva tekinthetik meg.

Kapcsolódó témák: #luxus | #színes |