Hirdetés
Hétcsoda Élménydoboz

A csodák idén házhoz mennek

Illusztráció: Magyar Vöröskereszt
Győr+
2020.08.12. 19:57

Idén ünnepelte volna 10. évfordulóját a Hétcsoda Élménytábor, melyet a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tagjai hoztak létre sajátos nevelési igényű és hátrányos helyzetű gyermekeknek. A tábor megszervezésére idén a járványhelyzet miatt nem kerülhetett sor, az ifjú önkéntesek azonban létrehoztak egy különleges foglalkoztató készletet, a Hétcsoda Élménydobozt, amivel a programra regisztrált fiatalok otthonukban élhetik át a tábori élményeket.

Hirdetés

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt csodatevő önkéntesei a Csodák Tára foglalkoztató füzetbe gyűjtötték össze az elmúlt 10 év tapasztalatait.

A füzet 5 témában (móka, érdekes, udvar, zene, mese) 50 foglalkozást kínál, amelyekkel a gyermekek saját otthonaikban is átélhetik a „hétcsodás” élményeket.

A foglalkoztató füzet nem csak hasznos elfoglaltságot nyújt a gyermekeknek, de a feladatok összeállításánál a különböző képességeik fejlesztésére is kiemelt figyelmet fordítottak az önkéntesek. A Csodák Tára mellé a támogatók hozzájárulásával a rajzlapoktól a filctollakig minden olyan eszközt megkapnak a gyerekek, amelyek szükségesek az élmények átéléséhez.

Az Élménydobozokra egy hónapon keresztül regisztrálhattak online olyan szülők és gondviselők, akik iskoláskorú sajátos nevelési igényű vagy hátrány helyzetű gyermekeket nevelnek. A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt munkatársai több mint 100 családnak juttatják el a csomagokat ezen a héten.

Kapcsolódó témák: #jótékonyság | #Magyar Vöröskereszt |
Hirdetés