Hirdetés

A bőr éjszaka szellőzik

Fotó: gpointstudio/Shutterstock.com
Szabó Csilla
2019.10.22. 18:06

A reggeli arcápolás és sminkelés után a nők magabiztosabban lépnek ki az utcára, indulnak munkába. Azonban sokan megfeledkeznek arról, hogy sminkben nem szabad aludni, és annak eltávolítását elhagyják este, ami pedig káros hatással lehet az arcbőrre.

Hirdetés

Sokaknál már rutinná vált, hogy indulás előtt egy egyszerű sminket készítsenek, amely elfedi az arc apróbb hibáit, és visszafogott színekkel kiemeli a természetes szépséget. Ám a sminket minden este lefekvés előtt el kell távolítani, mert nem tesz jót az arcbőrünknek.

Nem mindegy, hogy hogyan távolítják el az arcfestéket. Gondosan kell megválasztani a sminklemosókat is, és az is fontos, hogy az arc mely részén melyiket használjuk. Hiba, ha a szemre felvitt smink eltávolítására használt krémmel az egész arcot meg akarjuk tisztítani. A szemhez készült sminkeltávolító szerek ugyanis nehézkesek, olajat tartalmaznak, hogy le tudják szedni még a szemhéjról és szempillákról is a festéket. Az arc többi részére ezt azért nem szabad használni, mert eltömítheti a pórusokat.

Hirdetés
Fotó: Pixabay

Aki nem szeretne sminklemosót venni külön a szemekhez, és külön az archoz is, az válasszon olyan sminkeltávolítót, amely kíméletes, ugyanakkor hatékony is. Erre tökéletes a micellás víz, vagy micellás törlőkendő, amely szemre és arcra is használható.

A tisztítás akkor hatékony, ha kétlépcsős. Első körben sminkeltávolítót használjunk, majd pedig a szennyeződést is tüntessük el a bőrről. Az arc tisztításához használható sminktörlő kendő, pamut mosdókesztyű – bármelyiket is választjuk, figyeljünk arra, hogy tiszta legyen. Az eldobhatót csak egyszer használjuk, és dobjuk ki, a moshatót minden használat után cseréljük le! Ha nem tesszük, baktériumokat vihetünk fel a bőrre az újbóli használattal, ami irritációt, gyulladást okozhat.

Az érzékeny bőrűek hidratáló alapú, gyengéd tisztítószert válasszanak. A zsíros bőrűek, a pattanásokra hajlamosak szaliciltartalmú tisztítószerrel járnak jól, ezek eltávolítják a felesleges olajat és szennyeződéseket. A száraz bőrre krémes tisztító javasolt, amely segít abban, hogy a bőr felső rétege több nedvességet tartson bent.

Fotó: Pixabay

A bőrünkhöz mindig csak tiszta kézzel nyúljunk! Sminkelés és sminklemosás előtt mossunk alaposan kezet! Zuhanyozás után megtörölhetjük az arcunkat, de erre a célra külön tartsunk törülközőt, amellyel testünk más részeit nem szárítjuk meg.

Aki ügyesen sminkel, az tudja, hogy nagyon fontos a smink helyes és alapos eldolgozása az áll vonalánál is. A sminkeltávolításnál erre a részre is oda kell figyelni, nem szabad kihagyni!

Sminkben nem szabad aludni. A bőrnek is szellőznie kell, erre tökéletes az éjszaka. Aki sminkben alszik, annak számolnia kell azzal, hogy eltömődnek a pórusok, és gyorsabban öregszik alatta a bőr.

A sminklemosó önmagában nem elég: ez arra való, hogy eltávolítsa a sminket, de nem táplálja a bőrt. Tehát az alapos tisztítás után következzen az éjszakai hidratáló krém.

Kapcsolódó témák: #Hölgyvilág |
likeold
a fb oldalunkat