A BNI óriási segítséget nyújt a fejlődni kívánó vállalkozásoknak

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2022.01.26. 11:44
Hirdetés

Aki ad, az nyer! Ez a mottója a BNI (Business Network International) üzleti szervezetnek, amelynek a népszerűsége idehaza is évről évre növekszik. A BNI a világ és Magyarország legnagyobb üzleti ajánlásokra és kapcsolatépítésre épülő csoportosulása.

Hirdetés

A szervezet több mint 36 évvel ezelőtt jött létre az Egyesült Államokban, azóta számos országban elterjedt. Csak hazánkban több mint 1100 vállalkozás a tagja.

A BNI keretein belül minden héten összeülnek a cégvezetők, hogy a kapcsolatrendszerüket megosztva új üzletekhez segítsék egymást. Legutóbb, kedden az ipari szegmenst állították a fókuszba. A hetente sorra kerülő találkozót a győri ETO-hotelben szokták lebonyolítani, ezúttal azonban az ipari park szívében található Innonet Innovációs és Technológiai Központban tartották a rendezvényt, amelyen szép számmal vettek részt az érdeklődők. A résztvevők fele már BNI-tag, a másik fele pedig vendég volt, akik kifejezetten azért érkeztek, hogy idővel csatlakozzanak a többiekhez, s bővítsék a kapcsolatrendszerüket.

A BNI egy sikeres közösség, amelyben pozitív hozzáállású cégvezetők és vállalkozók egymást támogatják céljaik elérésben. A csoporttagok megismerik a vállalkozásokat, a különböző termékeket és a szolgáltatásokat. Kiderül, ki az ideális ügyfél számukra.

Egy csoportban egy szakterületet egy cég képvisel, a tagok tudnak újabb vállalkozásokat, cégvezetőket meghívni. Ezáltal biztosítják a bizalmi szálat és a konkurenciamentes üzletelést. A csoport dönt róla, hogy felveszi-e a jelentkezőt. Ha valaki bekerül, annak nagyon jó esélye kínálkozik a személyes és az üzleti fejlődésre egyaránt. A BNI ráadásul különböző képzésekkel is támogatja a vállalkozók előrelépését.

„Az együttműködés alapja, hogy jutalék nélkül segítjük egymást. Én már hét éve vagyok BNI-tag. Nagyon sokat jelent, hogy minden kedden együtt reggelizünk, a tagok között idővel kialakul a kölcsönös bizalom. Mindenkinek megvan az a kapcsolatrendszere, amellyel segítheti a másikat. Nem feltétlenül azzal az emberrel üzletelünk, aki itt van, hanem az adott illető teljes kapcsolatrendszere nyílik meg számunkra bizalmi alapon” – hangsúlyozta Hosszú Judit, a helyi BNI-csoport vezetője.

Galéria: Ács Tamás

(X)

Kapcsolódó témák: #üzlet | #vállalkozás |
likeold
a fb oldalunkat