Győr+ Mancsok

Mary és Melissa keres szerető gazdát

Fotó: Ács Tamás
Németh Boglárka
2021.11.12. 08:48

Mary már másodszor került a menhelyre, így most már igazán vágyna egy szerető családra - ő a Győr Plusz Mancsok legújabb gazdi keresője.

Mary 2018-ban került a menhelyre, egy ismeretlen helyről. A 2016-ban született szuka kutya egy bull keverék, aki a gondozói szerint sajnos sokszor láthatatlan a sétáltatók és az örökbefogadók számára is.

Mary az állatkert dolgozói szerint egy nagyon kedves, barátságos, ember centrikus, törődésre éhes kutya, aki mindennek tud örülni, de legfőképp a simogatásnak és a jutalomfalatoknak.

Fotó: Ács Tamás

Maryt 2019 végén már egyszer örökbe fogadták, a család azonban néhány hónappal később új kutyát vett, akivel állításuk szerint Mary nem jött ki jól, ezért visszahozták a menhelyre. Gondozói szerint a kutyalány lefogyva, kifakult szőrrel került vissza hozzájuk, emellett hatalmas lelki törést is okozott neki. Azóta már sokat fejlődött és újra farkasétvágya van, valamint továbbra is a kedvenc hobbyjának, a játéknak hódol.

Mary kedvenc játékai a plüssök és a labdajátékok. A kutyus mindenevő, imádja a jutalomfalatokat, de ha lehetséges a leendő gazdinak érdemes elkerülnie majd a csirkés tápokat.

Gondozói szerint egy igazi lakberendező, hiszen a kennelbe szereti ide-oda pakolgatni a játékait, de szerencsére ezeket nem szedi szét. A póráz láttán pedig egyből izgalomba jön, ilyenkor táncoló talpú Marynek szokták hívni, hiszen pörög-forog a kennelben. Egy nagy mozgás igényű, energikus, aktív kutya, aki nagyon szereti a sétákat. Nagyon szeretni futni, úgy hogy a leendő gazdijának kiváló futó társa lehet.

A menhely munkatársai egy olyan családot képzelnek el Mary számára, ahol van egy udvar, melyben kedvére róhatná a köröket egész nap. Szellemileg és fizikailag is célszerű fárasztani a fajtájából adódóan. A legmegfelelőbb a kinti-benti tartás lenne a számára, hiszen nagyon szereti az embereket, úgy hogy szeretne a nap végén a gazda mellett megpihenni. A gyerekekkel jól kijön, más kutyákkal és macskákkal azonban nem. Gondozói egy olyan családot szeretnének a számára, akik élete végéig kitartanak Mary mellett.

Melissa is szerető gazdira vágyik

A Győr+ Mancsok másik gazdi keresője Melissa, a másfél éves nőstény cica. Ő egy nagyon kedves, barátságos, játékos macska, aki a cicaház lakójaként többi társával is remekül kijön. Egészen kicsi korában lett otthona a menhely, azóta egyszer, ahogy Maryt, úgy őt is örökbe fogadták, de a gazdája nem tudott eleget foglalkozni vele, ezért visszakerült a menhelyre. Melissa mindenevő, ő a menhelyi macskák legnagyobb étvágyú cicája. Gondozói gyermekes családot képzelnek el számára.

Fotó: Ács Tamás

Ha megtetszett Mary vagy Melissa, akkor érdemes felkeresni a Győri Állatmenhelyet további információkért, az örökbe fogadásról pedig a menhely oldalán a www.menhelygyor.hu-n tájékozódhatnak.