Grafikusművész járt a Magunk közt-ben!

Herkely Ákos Fotó: Győr+ Rádió
2024.07.08. 11:29

Germán Fatime grafikusművész Herkely Ákos kollégánknál kezdte a vasárnap reggelt, a Győr+ Rádió Magunk közt című műsorában. A beszélgetés egyik apropója Fatime „Legyél te is lány” című kiállítása volt, amely jövő hét végéig látható az Eszterházy Palotában.

A grafikusművész 1989 és 1993 között a Győri Balett Tánc- és Vizuális Művészeti Szakközépiskola diákja volt. 1993-tól 2000-ig a Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafika és vizuális nevelés szakának hallgatója. 1997-től számos hazai egyéni és csoportos kiállításon vett részt. Kiállításai mellett művészettörténetet, rajzot és grafikát is tanít. 2008-ban a miskolci XXIV. Országos Grafikai Triennálén elnyerte a MissionArt Galéria díját, melyre nagyon büszke. 2010-ben Az év grafikája, A Magyar Grafikáért Alapítvány díjával jutalmazták munkásságát.

2001 óta foglalkozik a grafikai nyomólemez önálló képként értelmezésével. Munkáit a hagyományos grafikai eljárásokra alapozza, elsősorban hidegtűvel, magasnyomással dolgozik, kísérletezve, keresve a műfaji határterületeket. Dúcgrafikái átlátszó anyagra készülnek; izgatja a transzparencia, a mélység, plaszticitás, fontos számára a vonalak játékossága, sokszínűsége, lendülete. Egyes munkái interakcióra épülnek pl. a Gardrób sorozat vetkőztethető női alakjai.

Kapcsolódó témák: #grafika | #Győr+ Rádió | #kiállítás | #művészet |