Győri Filharmonikus Zenekar

Richard Strauss – Maraton

Fotó: Győri Filharmonikus Zenekar
Farkas Mónika
2022.01.22. 12:15

A Győri Filharmonikus Zenekar ismét meghívást kapott a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar maratonjára, idén Richard Strauss kerül a középpontba.

A német zeneszerző különleges, hosszú pályája a 19. század második felétől a 20. század közepéig ívelt, operáival és szimfonikus költeményeivel pedig hatással volt a modern zene alakulására, többek közt Bartók Béla indulására is.

A győri filharmonikusok Rajna Martin vezető karmester dirigálásával adják elő a zeneszerző szimfonikus költeményét, a Don Quixotét. Az 1898-ban bemutatott kompozíció már-már szinte filmzenét idéző effektusokkal állítja elénk a „búsképű lovag” és hű szolgája kacagtató kalandjait. Szabó Péter csellóművész a címszereplőt, míg Bársony Péter brácsaművész Sancho Panzát kelti életre.

A Richard Strauss-Maratont idén közönség előtt rendezik meg, a koncertek továbbra is élőben követhetőek a Müpa honlapján, illetve a Bartók Rádió műsorán. A Győri Filharmonikus Zenekar szombaton 15 órakor lép fel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.
Kapcsolódó témák: #Győri Filharmonikus Zenekar | #Kultúra | #zene |