Pakisztánban járt a győri fotográfus

Győr+ | Fotó: Felföldi Nándor
2023.03.07. 19:11

Különleges tárlatvezetéssel nyílt meg a Szerva bárban Felföldi Nándor kiállítása múlt pénteken. A győri fotográfus Pakisztánban járt, és a tőle megszokott részletességgel dokumentálta az ázsiai országban látottakat. Izgalmas, szívmelengető, olykor szívbemarkoló fotók árulkodnak az utazás hangulatáról, élményeiről.

Nemcsak remek fotográfus, de szenzációs séf is, aki utazásai alkalmával különleges receptekkel gazdagodik, de legalább ennyire szereti megörökíteni a jelent, hogy az megmaradjon a jövőnek is. A főzés és a művészet az élete része, a szenvedélye. “12 éves koromban döntöttem el, hogy szakács leszek, és még abban az évben megkaptam az első fényképezőgépemet. Akkor azt hittem, hogy a fotózásból nem lehet majd megélni, így elkezdtem főzni, a fotózás pedig megmaradt hobbinak. A prioritás azonban az utóbbi években teljesen átfordult – fogalmazott a Győr+ Rádió stúdiójában Felföldi Nándor. Elmondása szerint az emberábrázolás állt mindig is a legközelebb hozzá, a socio- illetve street fotózást egyszerűen nem tudja megunni.

“India mindig vonzott, így az volt a nagy áttörés, amikor oda eljuthattam. Volt egy elképzelésem az országról, de jobban mellbevágott, mint amire számítottam. Első napokban konkrétan azt hittem, hogy egy filmben vagyok” – mesélt első meghatározó fotós élményeiről Nándor. Természetesen legfrissebb pakisztáni élményeiről is beszámolt a művész a keddi találkozón.

“Talán furcsán hangzik, de sok véletlen kellett ahhoz, hogy eljutottam Pakisztánba. A párom, aki egyébként mindenben támogat, most nagyon szeretett volna lebeszélni az utazásról, de végül csak annyit kért, hogy ígérjem meg, hogy ha hazajövök, akkor mindenképpen rendezek egy kiállítást a képekből” – árulta el a fotós rádiónkban. Pakisztánban nagyon kellemes csalódások érték Nándort, ahogy ő fogalmazott, ez is azok közé az országok közé tartozik, melyekről keveset tudunk és azt is rosszul. Hogy saját tapasztalatai alapján, hogy látja ma Pakisztánt és annak kultúráját a győri séf? Ez is kiderül!

Felföldi Nándorral a Győr+ Reggeliben Nagy Roland és Orosz Sanyi beszélgetett. Hallgassa vissza itt:

Kapcsolódó témák: #fotográfus | #fotóművész | #Pakisztán |