A költészet kiválóságai

Mire jó a szépirodalom?

Győr+
2022.09.12. 09:20
Hirdetés

2022. szeptember 15-én (csütörtökön) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér szervezésében a Kossuth Zsuzsanna Kollégiumban (Győr, Szigethy Attila út 65-67.) a kortárs irodalom két kiváló költője, Molnár Krisztina Rita és Szabó T. Anna irodalmi műsorát nézhetik meg az érdeklődők.

Szabó T. Anna 30 éve van a költői pályán, ebből az alkalomból jelent meg legújabb verseskötete az idei Ünnepi Könyvhétre, Vagyok címmel, amely válogatott és új verseket is tartalmaz. A líra mellett novelláiban is mindig új válaszokat keres a címben szereplő kérdésre. A kortárs magyar irodalom egyik legérzékenyebb alkotója – ahogy ez Molnár Krisztina Rita költőről is elmondható. Az ő legújabb verseskötete éppen augusztus végén jelent meg, ahogy a könyv kiadói ajánlójában olvashatjuk: „A Hosszú utazás érzékeny, mégis húsig hatoló verseinek szinte minden sorát áthatja a puszta létezés felett érzett öröm”. Közös estjükön egymással beszélgetnek, mesélnek és felolvasnak, személyes történeteikkel keresik az elbeszélhetőség határait.

A belépés díjtalan!

A program a TOP-6.9.2-16-GY1-2018-00001 „A helyi identitás és kohézió erősítése Győr városában” című projekt keretében valósul meg.

(x)