Kerekítsünk online!

Fotó: Facebook
Győr+
2020.03.19. 16:42

Mivel személyesen nem találkozhat a kerekítősökkel Töreky Zsuzsi, elhatározta, hogy minden nap délután öt órakor meséket, mondókákat, énekeket fog közvetíteni a családoknak online.

A legtöbb csatornán azt halljuk, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása, lassítása miatt, ha megtehetjük, maradjunk otthon. Töreky Zsuzsi, az Aranykapu zenekar énekesnője, a kerekítő foglalkozások vezetője is azt tanácsolja, most otthon maradni a legjobb megoldás. Mivel úgy érzi, hogy felelősséggel tartozik az anyukák, a családok felé, a személyes találkozások elmaradnak. Azonban, hogy senki ne maradjon kerekítő nélkül, Zsuzsi kitalálta, hogy minden nap élőben bejelentkezik, s mesékkel, dalokkal, ölbeli játékokkal, hintáztatókkal, tenyeresdikkel, altatókkal, dúdolókkal lepi meg a közönségét ingyen. A bejelentkezések nagyjából 10 percesek.

„Ma kerekítő manó fog érkezni, bábozni fogok a gyerekeknek, de egy másik alkalommal fogok gitározni, zongorázni is” – mondta Töreky Zsuzsa.

A bejelentkezések megtekintéséhez kedvelni, „tetszikelni” kell a Facebook közösségi portálon a Búgócsiga Muzsika oldalt, s öt órakor jelentkezik Zsuzsi. A videók természetesen nem tűnnek el, aki lemaradt, később bepótolhatja azokat.

Kapcsolódó témák: #zene |