„A kereszténység egy életforma”

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2022.04.17. 11:10

Húsvétvasárnap, Urunk feltámadásának főünnepén Veres András tartott ünnepi püspöki szentmisét Győrben.

Veres András megyéspüspök ünnepi szentmisét celebrált húsvétvasárnap alkalmából a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szónoklat központi témája a mai ember volt. Mit jelentett Jézus korában és mit jelent ma nekünk a nyitott sír – tette fel az elgondolkodtató kérdést a megyéspüspök.

„Kortársaink életéből hiányzik Isten. Némelyek számára a kereszténység csak olyan, mint az üres sír: leplek. Vannak vallási emlékeik, Jézus azonban már nincs jelen az életükben.

A kereszténység nem csak egy világnézet, nem csak fontos értékek őrzője, a kereszténység egy életforma.

Jézus a feltámadás üzenetével küldte apostolait a világba. Korunk apostolai mi magunk vagyunk, megkeresztelt emberek. Kovásznak, sónak, tanúnak küldött bennünket Isten a világba. Vajon látható-e a kovász, a só, a tanúságtételünk eredménye? Az élő hitnek tettei vannak. A családban, a munkahelyen, a családban. ”

„Napjainkban sokan teszik fel a kérdést: hol van Isten? Hiszen sokan menekültekké válnak, üldözöttekké lesznek. A háború, a szenvedés nem Istentől való. Mi emberek, akik megfeledkezünk Istentől, mi okozzuk ezeket a fájdalmakat” – zárta beszédét Veres András megyéspüspök.

A szentmise végén a főpásztor apostoli áldásban részesítette a jelenlévőket.

Kapcsolódó témák: #húsvét |