Von der Leyen újabb öt évre tervez

MTI Fotó: depositphotos.com
2024.02.19. 19:47

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn Berlinben hivatalosan bejelentette, hogy szeretné elnyerni a megbízatást egy újabb ciklusra.

A bizottsági elnök nem sokkal azután szólalt meg, hogy a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) végrehajtó bizottsága egyhangúlag támogatását fejezte ki egy újabb brüsszeli megbízatásához. Az uniós vezető felidézte, hogy öt évvel ezelőtt ösztönösen igent mondott, amikor felmerült a javaslat, hogy vállalja el az Európai Bizottság vezetését.

Most pedig már “nagyon tudatos és átgondolt döntést” hozott arról, hogy kampányoljon a tisztségért. “Szeretnék indulni egy második ciklusért” – mondta. “Ebben az öt évben nemcsak az Európa iránti szenvedélyem nőtt, hanem az a tapasztalatom is, hogy ez az Európa milyen sokat tud elérni az emberekért” – jelentette ki.

Von der Leyen a koronavírus-járvány gazdasági következményei elleni küzdelmet, valamint a környezetbarát és digitális iparba történő beruházások ösztönzését említette első hivatali idejének sikerei között. “Európát a jövő és a jövő feladatai felé irányítottuk” – hangoztatta.

A jelenlegi összetételű Európai Bizottság megbízatása október végéig szól.

Fotó: depositphotos.com