Négy éves lányát ejtette túszul, vége a drámának a hamburgi reptéren

MTI Fotó: MTI/Georg Wendt
2023.11.05. 19:06

Véget ért vasárnap délután a szombat este óta tartó túszdráma, melyben egy 35 éves férfi saját kislányát tartotta fogva autójában a hamburgi repülőtéren – jelentette be a német rendőrség.

A hatóság tájékoztatása szerint a gyanúsított és a kislány is elhagyta az autót, a férfit őrizetbe vették, nem tanúsított ellenállást. A kislány a rendőrség tájékoztatása szerint sértetlen. A túszdráma mintegy 18 óra után ért véget.

Mint ismert egy törökül beszélő férfi szombat este hajtott be autóval a hamburgi repülőtér területére, a repülőgépek közé. A légikikötőben a forgalmat azonnal leállították.

Korábbi jelentések szerint a férfi áttörte autójával az észak-német nagyváros repterének egyik kapuját, majd két lövést is leadott. Ez utóbbit vasárnap a rendőrség nem erősítette meg. A hatóságok tájékoztatása szerint a férfi felesége értesítette a rendőrséget, hogy férje elrabolta a kislányukat.

A 35 éves, Németországban élő török férfi szemtanúk felvételei szerint két házi készítésű robbanószert, feltehetően Molotov-koktélokat is a kifutóra dobott.

A tűzoltók a lángokat azonnal eloltották. A férfi autójával a török légitársaság gépe alatt állt meg, amely tele volt utasokkal és indulásra készen állt. Később mindenkit evakuáltak a gépről. Az éjszaka folyamán a különleges rendőri egységeknek sikerült felvenni a férfival a kapcsolatot, ekkor derült ki, hogy saját gyermekét ejtette túszul, vele akart elutazni Törökországba. Túsztárgyalók, szakpszichológusok beszéltek a férfival egész éjjel és vasárnap délelőtt is.

Az incidens közben feljelentést tett a rendőrségen a gyermek anyja, azt állította a férfi erőszakkal vette el tőle közös gyermeküket, egy négy éves kislányt. Azt is mondta, a férfi előre szólt, hogy ezt fogja tenni. A hatóságok szerint a konfliktus hátterében gyermekelhelyezési vita állhat.

Vasárnap 286 járat fogadása és indítása szerepelt a menetrenden, melyeken csaknem 35 ezer ember utazott volna. Egyelőre nincs információ arról, hogy a repteret mikor nyitják meg újra.

Kapcsolódó témák: #Hamburg | #reptér | #túszejtés |