Hirdetés

Turisták tűntek el Görögországban a viharos Égei-tengeren

Illusztráció: Pixabay
MTI
2022.07.10. 13:38

Két turista eltűnt, miután erős szél és magas hullámok közepette úszni mentek a görögországi Halkidikí-félszigetnél - közölte vasárnap a helyi parti őrség szóvivője.

Hirdetés

A jelentések szerint három észak-macedóniai férfi szombaton úszni ment a tengerbe, ketten közülük eltűntek – mondta a szóvivő az állami rádiónak.    

Az egyik férfit szombaton kimentették, a másik kettő keresése vasárnap is folytatódott, a parti őrséget helikopter, halászhajók és önkéntesek segítették a térségben.    

Hirdetés

A hétvégén Görögország-szerte viharos időjárás okozott gondokat.  Thászosz (Égei-tenger északi része) és Szkírosz (a Szporádok szigetcsoport legnagyobb szigete) üdülőszigetekről áradásokról érkeztek jelentések, ahol autókat sodort el a víz, továbbá pincék kerültek víz alá.    

Szkíroszon földcsuszamlások miatt utakat kellett lezárni, és két hidat is elmosott a víz – jelentette az állami rádió.  Athénban és Krétán egész éjjel esett az eső. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint vasárnap enyhülni fognak az időjárási körülmények.    

Az esőzéseket az ország számos részén üdvözölték, mivel a hosszan tartó forró és száraz időszakot követően így most csökkent az erdőtüzek veszélye. Csütörtökön a tűzoltóság arról számolt be, hogy hét nap alatt 378 erdőtűz keletkezett.

Kapcsolódó témák: #baleset | #Görögország |
likeold
a fb oldalunkat