Tömegszerencsétlenség történt egy isztambuli lokálban

MTI Illusztráció: Pixabay
2024.04.02. 21:11

Legalább 29 halálos áldozata van az isztambuli Masquerade éjszakai bárban felújítási munkák közben keletkezett keddi tűzvésznek, a szórakozóhely felett élőket evakuálták - közölték a török hatóságok.

A Besiktas negyedben lévő 16 emeletes lakóház alsó két szintjén található lokálban a nappali órákban végzett felújítási munkálatok alatt keletkezett a tűz. Isztambul kormányzói hivatala megerősítette, hogy a nyomozás keretében hat embert őrizetbe vettek. Ugyan a tűzeset pontos oka egyelőre nem tisztázott, de a hivatal szerint az építési munkálatokkal lehet összefüggésben. Davut Gül isztambuli kormányzó újságíróknak elmondta, hogy a tűzeset áldozatai információik szerint a felújítási munkálatokat végző munkások.

Ekrem Imamoglu, Isztambul vasárnap újraválasztott polgármestere az épület előtt állva közölte újságírókkal, hogy a hatóságokhoz nem érkezett felújítási vagy építési kérelem, a benti munkálatok pedig nem látszódtak az utca szintjéről. Yilmaz Tunc igazságügyi miniszter korábban öt őrizetbe vett személyről számolt be, köztük az éjszakai bár vezetőjéről és a felújításért felelős személyről. A Masquerade honlapja szerint a szórakozóhely március 10. és április 10. között “dizájnfelújítások” miatt zárva tart. Az éjszakai klub négyezer ember befogadására képes, hetente több alkalommal DJ-k lépnek fel és színpadi műsorokat is tartanak.

A hatóságok lekapcsolták az áramot, a vizet és a gázt a környéken, a lakóházban élőket pedig elővigyázatosságból evakuálták az épületből. Az éjszakai klub képviselője nem nyilatkozott a tűzesettel kapcsolatban.

Kapcsolódó témák: #Isztambul | #tűzeset |