Tisztasági hónap, csirkeosztás és Barbie kiállítás – mutatjuk mi történik Győr testvérvárosaiban!

Győr+ Fotó: Pixabay
2023.03.15. 17:45

Összefoglaló cikkünk a legérdekesebb eseményekről.

Brassó: Tisztasági hónap kezdődött a városban, a program keretében nagyszabású utca- és járdatisztítási akció, zöldterületek karbantartása, sövények, fák és cserjék ültetése, utcabútorok és játszóterek javítása és fertőtlenítése, csapadékvíz lefolyók tisztítása és közlekedésbiztonsági elemek mosása kezdődött.

Colmar: A 2015-ben elindított rendszer sikerére építve a Colmar agglomeráció folytatja a hulladékcsökkentést célzó csirkeosztást. A következő vöröstyúk osztásra március 24-ig lehet jelentkezni. Az agglomeráció 20 településének valamennyi lakosa jogosult erre a támogatásra. Két tyúkot térítésmentesen kapnak azok, akik a megfelelő befogadási feltételeknek megfelelnek. Két tyúk naponta legalább 300 g biohulladékot fogyaszt el, vagyis egy éven keresztül a kétfős háztartás által termelt száz kg biohulladékot. 2015 és 2022 között 2942 vörös tyúkot és 766 elzászi tyúkot neveltek a colmari agglomerációban az akció keretében.

Dunaszerdahely: A Dunaszerdahelyi Plébániai Karitász tevékenysége március 6-tól új szolgáltatással bővült: gyógyászati segédeszközök kölcsönzését is biztosítja. A jótékonysági szervezet az eddigi tevékenységét is folytatja, a rászoruló családok megsegítésére tavaszi gyűjtést tartott.

Erfurt: Ültetési kampány kezdődött: 37 fát ültetnek el a Petersbergen. Ez önmagában nem szokatlan, de mindegyikük már 30 éves és öt-kilenc méter magas.

Újra elkezdődnek az élő koncertek Türingia legnagyobb harangjátékán. Március 25-én, szombaton 16 órakor az ausztrál Peter Bray nyitja a szezont. A Bartholomäusturm harangzenéje ezután hallható az Angeren, és élőben közvetíti a Peterknecht könyvesbolt kirakatában.

Ingolstadt: Az IngolstadtPass 2019 vége óta elérhető, így minden polgár, jövedelemtől függetlenül, igénybe veheti az ajánlatokat a városban. A városi tanács néhány hete döntött az IngolstadtPass-ban részesülők körének bővítéséről. Különösen az idősebbek profitálnak ebből. Az egyedülálló nyugdíjasok, akiknek a havi nettó jövedelme nem éri el az 1406 eurót, valamint a 2108 eurónál kisebb jövedelmű nyugdíjas párok is megkaphatják az IngolstadtPasst. Ezen túlmenően a korábbiakhoz hasonlóan és a havi jövedelemtől függetlenül minden idős állampolgár, aki időskori alapellátásban, háborús áldozatok segélyben vagy lakhatási támogatásban részesül, IngolstadtPass-t kaphatnak.

Poznań: Barbie, a világ legnépszerűbb babája idén töltötte be a 64. életévét. Ebből az alkalomból ennek a játéknak több tucat különböző változata látható a poznani múzeumban. A “Barbie. Ismeretlen arcok” című kiállítás július végéig tekinthető meg Poznańban.

Kézzel készített kerámiák, díszek, ékszerek, valamint regionális és külföldi finomságok, és még sok más várja a poznani lakosokat a húsvéti vásár idején, ami március 30-tól április 2-ig tart.

Kapcsolódó témák: #testvérvárosi hírek |