Testvérvárosi hírek

Fotó: Despositphotos
Győr+
2022.09.02. 15:41

Itt olvashatják a legfrissebb híreinket Győr testvérvárosaiból.

Brassó

Szeptember 5-től egy héten át tart a Green Cities Forum 2022 elnevezésű Környezetvédelmi Konferencia. A klímaváltozás és a fenntarthatóság jegyében zajló rendezvényen Győr is képviselteti magát.

Colmarban

Ingyenes workshopokra várják a 60 év felettieket, melyek legfontosabb témája a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a memóriazavarok megelőzése.

Dunaszerdahely

A közelmúltban megújult a városi szabadidőpark több része, a napokban pedig a gördeszkapálya elemeit cserélik jobb minőségűre. A meglévők mellett tíz új kültéri kondigép várja ingyenesen a testmozgásra vágyókat.

Erfurt

Szeptember 15-én a Kulturális és Városfejlesztési Főosztálya beszélgetésre hívja a polgárokat a színház környékének jövőjéről.

Ingolstadt

Nyílt napra hívja a lakosságot a városvezetés szeptember 17-én. Ezen a szombaton izgalmas és különleges betekintést engednek a kulisszák mögé. Harminc helyszínen több mint száz program teszi élménnyé a napot az egész család számára.

Kuopio

Klíma-élelmiszer hetet rendeztek az óvodákban és iskolákban. A témahét során a megszokott étlap kisebb változtatásokkal módosult. Az alacsony károsanyag-kibocsátást, illetve a város klímacéljait figyelembe véve, növelték a vegetáriánus ételek arányát.

Nof Hagalil

A város idén ünnepli megalapításának 65. évfordulóját. Az eredetileg Nazareth Illit néven létrehozott település nevét 2019-ben változtatták Nof Hagalilre, melynek jelentése Kilátás Galileára. A jubileumi évben Ronen Plot polgármester végiglátogatja a testvérvárosokat.

Kapcsolódó témák: #testvérváros |