Testvérvárosi hírek

Földvári Gabriella Illusztráció: depositphotos.com
2023.03.09. 17:23

A legfrissebb hírek Győr testvérvárosaiból.

Brassó: Március 1-től 2000 lejt ad az önkormányzat minden újszülött után az anyáknak. 

Csíkszereda: Március 1-jétől a csíkszeredai lakhellyel rendelkező tanulók többsége kézhez kapta azt a diákbérletet, amely a Csíki Trans helyi járatainak ingyenes használatára jogosítja fel tulajdonosát. A buszsofőröktől érkező visszajelzések alapján már néhány nap alatt is érezhető a bérletek bevezetésének hatása, egyes járatokon jelentősen megnőtt az utasok száma.

Dunaszerdahely: Görcs Lara, a Dunaszerdahelyi Birkózó Klub versenyzője bronzérmet szerzett a V4-es nemzetközi tornán Lengyelországban, míg Hegedűs Réka sérülése miatt csúszott le a dobogóról.

Összesen 600 ezer euró értékben tett közzé két pályázati felhívást Nagyszombat megye, a szervezetek között 450 ezer, a községek között pedig 150 ezer eurót osztanak szét. Támogatják a közhasznú tevékenységeket, a kultúrát, a sportot, a szociális- és az egészségügy, valamint a környezetvédelem területét. 

Erfurt: Az erfurtiak április 30-ig kérdőívet tölthetnek ki annak érdekében, hogy az Erfurti Színház sikeresen fejlődhessen. A középpontban a látogatók kívánságai, igényei és elvárásai állnak, hogy tartalmilag releváns és  élvezetes előadásokat tudjanak kínálni a színház színpadain.

Kuopio: Február 28-ig 14 jelentkezés érkezett a kuopiói városvezetői posztra, közülük kilenc jelentkezőt hívnak interjúra a polgármesterség elnyeréséhez.  

A Kuopio Városi Zenekar március 1. és április 30. között országos látogatói felmérést végez a Finn Szimfonikus Zenekar Szövetség szervezésében. A felmérésben többek között a közönség elégedettségét, véleményét kérik a koncertlátogatással, valamint a zenekar tevékenységével kapcsolatban. 

Poznań: Ezen a hétvégén, március 10-12-én kerül sor a Poznańi Könyvvásárra. Majd az Oktatási Vásárra, amely az új iskolát kereső diákoknak, szülőknek és tanároknak szól. A rendezvény ingyenes. 

Sindelfingen: A március 20. és április 2. között zajló Nemzetközi Rasszizmus Elleni Hetek keretében a „Tipikus cigányok? – Mítosz és valóság” címmel a Baden-Württemberg Állami Szövetség rendez kiállítást. 

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #testvérvárosi hírek |