Testvérvárosi hírek

Győr+ Pixabay
2022.12.05. 08:28

Itt olvashatják a legfrissebb híreinket Győr testvérvárosaiból.

Brassóban is kezdetét vette a téli varázs. Szerdán kigyulladtak a fények a Piata Sfatului karácsonyfáján, a történelmi központban és a fő sugárutakon, megnyitotta kapuit a vásár és megkezdődött a téli ünnepeknek szentelt rendezvénysorozat.

Colmar városa a Mentő- és Elsősegély-nyújtási Egyesülettel (ACSS) együttműködve felkészítő tanfolyamot indít a Nemzeti Vízbiztonsági és Mentési bizonyítvány megszerzésére. Aki hétvégenként elvégzi a kétszer 35 órás ciklusból álló képzést, életmentő úszóvá válik. A 800 euró értékű tanfolyamot a város téríti a diploma megszerzését követő évben elvégzett 70 napi munka fejében.

Dunaszerdahelyen két év kihagyás után ismét megrendezték a hagyományos adventikoszorú-készítő versenyt a Vidékfejlesztési Szakközép- és Sportiskolában. A rendezvény a kényszerszünet ellenére nem vesztett fényéből, idén is rendkívül népszerű volt.

Ingolstadt belvárosában az összes karácsonyi világítást a legújabb LED-technológiára cserélték. A korábbi izzók helyére új, energiatakarékos LED-es fényforrások kerültek, ezzel a korábbi fogyasztás 90 százaléka megtakarítható.

Poznanban több hónapja drónnal végeznek levegőminőség-ellenőrzést. A speciális eszköz érzékeli azokat a helyeket, ahol illegális tüzelőanyagot égetnek, és ezzel szennyezik a környezetet.

Kapcsolódó témák: #testvérvárosi hírek |