Testvérvárosi hírek

Győr+ | Illusztráció: Pixabay
2022.11.21. 10:32

Íme, a legfrissebb híreink Győr testvérvárosaiból.

Hirdetés

Brassó: November 30-tól ünnepi ruhát ölt a város. Karácsonyi vásár, énekek, dísz- és ajándékkészítési műhelyek, az Adakozás Napja az Unirii téren, ingyenes jégpálya a Sf Ioan téren, Stelarium mozi a Brassai téren és nem utolsósorban az Apollonia Kulturális Bank az egykori Szász Bankban – ez csak néhány a decemberi események közül. Az ünnepi világítás a főkörutakra is kiterjed.

Colmar A várva várt karácsonyi időszak november 24. és december 29. között zajlik majd Colmar szívében és az agglomerációban. Karácsonyi vásárok, énekek, dekorációk és díszkivilágítás teszi meghitté az ünnepvárást.

A karácsony lelke az egész városban visszhangzik karácsonyi vásáraival, világításaival,

Csíkszereda A város felkészült a havazásra. Gépi és kézi munkaerővel, készletre tárolt csúszásgátlóval készenlétben áll az Eco-Csík Kft. a hótakarításra. Az előttünk álló szezonra felkészült a szolgáltatással megbízott cég, a minél gördülékenyebb közlekedés érdekében azonban a városlakóknak is fel kell készülniük. A hótakarítás sikere a városlakókkal való partnerségben rejlik.

Dunaszerdahely Tartós élelmiszereket gyűjt a Szlovákiai Katolikus Karitász a rászorulók részére a november 24-e és 27-e közötti napokon a Tesco áruházban. A dunaszerdahelyi üzletközpontban a helyi plébániai karitász önkéntesei fognak gyűjteni.

Erfurt Az erfurti karácsonyi vásár az egyik legszebb karácsonyi vásár Németországban és a legnagyobb Türingiában. Erfurt középkori óvárosa a katedrális tér körül ideális hátteret kínál egy hangulatos karácsony előtti időszakhoz. A 172. erfurti karácsonyi vásár november 22-én nyitja meg kapuit és december 22-ig tart.

Ingolstadt November 30-ig a kerékpárosok Németország-szerte ismét értékelhetik városaik és közösségeik kerékpárbarát jellegét. Az ADFC (Allgemeiner Deutscher Fahrradclub) kerékpáros klímatesztjét 1988 óta tizedik alkalommal rendezik meg, a Szövetségi Közlekedési és Digitális Infrastruktúra Minisztérium (BMVI) támogatásával. A legutóbbi, 2020-as kerékpáros klímateszten 482 ingolstadti kerékpáros vett részt ebben a felmérésben, és megerősítette, hogy a város jó kerékpáros infrastruktúrával rendelkezik. A 100-200 ezer lakosú országos városokban Ingolstadt a 41 résztvevő város közül a nagyon jó ötödik helyet tudta megszerezni. 2018-hoz képest, amikor Ingolstadt “csak” a hetedik helyet szerezte meg, ebben az időszakban javult az ingolstadti kerékpárosok elégedettsége az ország többi részéhez képest. Országosan Ingolstadt szerezte meg a második helyet öt város közül.

Poznan A Poznańi Filharmonikusok az intézmény fennállásának 75. évfordulóját ünneplő jubileumi koncerten vehették át Poznań Város Ezüst Pecsétjét. – Sokkal jobb lesz a világ, ha gyermekeinket a zene szeretetének szellemében neveljük, annak minden nemes formájában – mondta Jacek Jaśkowiak, Poznań polgármestere.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #testvérvárosi hírek |