Testvérvárosi hírek

Győr+ Dunstreda.sk
2022.11.11. 10:55

Itt olvashatják a legfrissebb híreinket Győr testvérvárosaiból.

Colmar:
November 26-án és 27-én rendezik meg a 33. Colmari Könyvfesztivált, az év végi emblematikus rendezvényt. Az idei téma a szabadság, és a két nap alatt a könyvet, az olvasást és az írást ünneplik.

Dunaszerdahely:
Október utolsó szombatján összevont választásokat tartottak Szlovákiában. A helyhatósági választáson Dunaszerdahelyen 6 polgármesterjelölt mérettette meg magát. Közülük ketten pártszínekben, négyen pedig függetlenként indultak. A győztes Hájos Zoltán, a Szövetség párt jelöltje lett, aki így folytathatja munkáját a polgármesteri tisztségben.

Erfurt:
80 éves, 24 méter magas, 2,65 méteres törzskerületű norvég lucfenyő az idei erfurti karácsonyfa, melyet a Dóm téren állítanak fel november 11-én, a karácsonyi vásár fénypontjaként.

Poznan:
Poznań támogatja azokat az embereket, akiknek pszichológiai vagy pszichiátriai segítségre van szükségük. A poznańi iskolák diákjai, idősek, sőt akár egész családok is részesülhetnek ingyenes szaktanácsadásban.

Sindelfingen:
A nemzeti gyász napján, november 13-án, vasárnap délelőtt 11 órakor megemlékezést tartanak a Vaihinger Straße-i régi temetőben. A megemlékezésen közreműködik a Sindelfingen városi zenekar fúvós együttese, a Pfarrwiesen-i gimnázium diákjai és a „Vocal Deluxe” trió.

Kapcsolódó témák: #testvérváros |