Testvérvárosi hírek

Győr+
2022.10.21. 08:48

Itt olvashatják a legfrissebb híreinket Győr testvérvárosaiból.

Brassó
Minden készen áll a síszezonra. Idén 10 mobil hóágyút vásárolt az önkormányzat. Allen Coliban polgármester október 18-án ellenőrizte a síterület előkészületeinek állapotát a 2022-2023-as szezonra, vagyis a pályák tisztítását és biztosítását, a műhótermelési rendszer átdolgozását, az új hóágyúkat, a pályák jelzőrendszereinek kiépítését, a kábeles közlekedési berendezéseket, a városháza tulajdonában lévő 6 sílift állapotát.

Colmar
November 26-án nyitja meg kapuit a 33. könyvfesztivál. Két napon át a könyvet, az olvasást és az írást ünneplik kivételes találkozásokon és workshopokon keresztül. Jelen lesznek az irodalmi élet nélkülözhetetlen hangadói, és újdonságok is szerepelnek a programban.

Dunaszerdahely
Felvidéken járt október 13–14-én a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata. A küldöttségét Hájos Zoltán polgármester és Karaffa Attila alpolgármester fogadta a Városházán.

Kuopio
A város ezen a héten mintegy 150 madárházat kezdett a parkokba és a déli Kallavesi-szigetvilágba szállítani. Így például fészekdobozokat kap a bojtos rétisas.

Poznań
Október 18-án kezdődött az OFF CINEMA fesztivál. Minden évben vonzza a film szerelmeseit, és lehetőséget ad a kortárs dokumentumfilmek bemutatására. Idén érdekesnek ígérkezik a „Közel-Kelet” rovat, amely a keleti helyzettel foglalkozik.

Kapcsolódó témák: #testvérváros |