Testvérvárosi hírek

Fotó: Pixabay
Győr+
2022.10.14. 10:35

Íme legfrissebb híreink Győr testvérvárosaiból.

Brassó: A városháza aláírt egy szerződést kültéri hangszerek beszerzésére és telepítésére. A hangszereket, amelyeket kifejezetten kültéri használatra tervezték, a város három parkjában helyezik el.

Colmar: A személyazonossági okmányok (személyi igazolvány és útlevél) igénylését szolgáló új eszközt telepítettek a colmari városháza nyugati részlegébe. Ez a biometrikus állomásnak is nevezett eszköz megkönnyíti az útlevél vagy személyi igazolvány igénylését.

Dunaszerdahely: A Felvidéken először Dunaszerdahelyen volt látható a Petőfi Irodalmi Múzeum új vándorkiállítása, amely Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából nyílt. Az autóbuszban látogatható utazókiállítás tíz kiemelt gyűjteményi darabot mutat be. A tárlat remek lehetőséget biztosít arra, hogy a diákok megismerjék Petőfi személyiségét és költői munkásságának ismert darabjait.

Kuopio: Suovu-Palonen erdőterületén jávorszarvas-vadászat folyik október 16-ig. Ezt követően a következő hétvégéken is folytatódik a szarvasvadászat az ősz folyamán. A közbiztonság érdekében a területen a jávorszarvas-vadászat idején a mozgást korlátozzák. Mikulás rénszarvasai természetesen továbbra is biztonságban vannak, őket senki sem vadássza.

Kapcsolódó témák: #testvérváros |