Testvérvárosi körkép

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2022.10.07. 11:25

Legfrissebb híreink Győr testvérvárosaiból.

Brassó: A Garancia-Visszavételi Rendszer életbe lépéséig a brassóiak PET-palackokat és konzervdobozokat vihetnek be az újrahasznosítható csomagolást gyűjtő 3 automata rendszerbe. Cserébe RATBV utazási utalványokat kapnak

Colmar: A klímaváltozás témájában szerveznek eseményeket október 11-én, és 12-én. Workshopok, játékok, találkozók, beszélgetések, kiállítások lesznek többek között biológusokkal, fizikusokkal, vegyészekkel, régészekkel, múzeumi közvetítőkkel.

Csíkszereda: Zavartalanul működhetnek tovább az oktatási intézmények – nyomatékosította ismételten a szülők megnyugtatása érdekében Korodi Attila polgármester az önkormányzati ülésen. A városvezetés nem tervezi az oktatási intézmények működésének korlátozását az elszabadult energiaárak miatt.

Dunaszerdahely: Az FCC hulladékgazdálkodási vállalat első alkalommal ürítette ki a földbe süllyesztett szelektív gyűjtőkonténereket Dunaszerdahelyen. Az első ilyen kukák az adóhivatal melletti többfunkciós épületnél vannak. Az önkormányzat egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően további helyszíneken süllyeszti majd földbe a konténereket annak érdekében, hogy tisztább legyen a város.

Erfurt: Az egészségügyi osztály tájékoztatót adott ki a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védekezés jelenleg hatályos szabályozásáról. 2022. október 1-től 2023. április 7-ig országszerte meghatározott védőintézkedések lépnek életbe bizonyos területeken. Az FFP2 maszk használata kötelező a távolsági tömegközlekedésben. A hat és 13 év közötti gyermekek és fiatalok, valamint a személyzet is viselhet orvosi maszkot. A kórházakba és gondozási létesítményekbe való bejutás FFP2 maszk követelmény és tesztellenőrzés függvénye. Ez vonatkozik a járóbeteg-ellátásban dolgozókra és a hasonló szolgáltatókra is. Az FFP2 maszk viselése kötelező a betegek és az orvosi praxisok, dialízis-intézetek és más egészségügyi intézmények látogatói számára. Ez azt jelenti, hogy az FFP2 maszk követelménye az erfurti egészségügyi osztályon is érvényes.

Ingolstadt: Dr. Christian Scharpf polgármester megerősítette ingatlantárgyalásokat folytat az AUDI AG-val a város északkeleti részén található egykori Rosner telephely megvásárlásáról. Az Audi tovább dolgozta a helyszínfejlesztés stratégiai tervét. A cég eladhatná a városnak az egykori Rosner telephelyet, és áthelyezhetné a telephelyfejlesztési terveket az Audi-gyártól délre. Ennek előfeltétele, hogy az Audi lehetőséget kapjon ezen ingatlan megvásárlására és fejlesztésére az üzem közvetlen közelében. Az ingatlan jelenleg bérbe van adva a várostól a Grün-Weiß Ingolstadt sportklubnak.

Nyizsnyij Novgorod: A Makszim Gorkij Nemzetközi Irodalmi Fesztivál nyitónapján adták át a Danko Irodalmi Díjat. A díjat olyan tehetséges szerzők felkutatására és ösztönzésére alapították, akik folytatják Makszim Gorkij munkásságának hagyományait. A mese műfajában, külön kiadásban, gyűjteményben, illetve irodalmi és művészeti folyóiratokban megjelent prózai művekért ítélik oda.

Sindelfingen: Október 22-én 9:30 és 12:00 óra között rendezik meg a 6. Sindelfingeni Tisztasági Napot (2 év járvány miatti kihagyás után újra). A cél a város megtisztítása, október 19-ig jelentkezhetnek azok, akik szeretnének részt venni az akcióban.

Kapcsolódó témák: #testvérváros |