Sztrájkolnak a német vasutasok, aki teheti, halassza el az utazását

Győr+
2023.11.15. 15:01

A német vasúttársaság (Deutsche Bahn) tájékoztatása szerint Németországban november 15-én 22 órától 16-án 18 óráig munkabeszüntetésre kerül sor.

német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre lehet számítani. A német vasút (DB) azt javasolja az utasainak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el az utazásukat. A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál.

Az alábbi változásokra kell számítani:

Ausztria irányába

  • November 15-én a Tatabányáról 14:26-kor induló Railjet xpress (rjx 66) kivételével valamennyi, Tatabánya–München Hbf., illetve München–Tatabánya közötti railjet  korlátozás nélkül közlekedik. A 66-os számú Railjet november 15-én csak Salzburg Hbf állomásig közlekedik,
  • November 16-án valamennyi Railjet Tatabányától csak Salzburg Hbf-ig közlekedik, illetve onnan indul.
  • November 15-én és 16-án a Kálmán Imre EuroNight (462, 463) Budapest és Salzburg között közlekedik, a Zürichbe közlekedő közvetlen kocsik korlátozás nélkül közlekednek.

Csehország irányába

  • November 15-én a Berlinbe közlekedő Metropol EuroNight csak a lengyelországi Rzepinig közlekedik.
  • November 16-án a Berlinből induló Metropol EuroNight csak a lengyelországi Rzepintől közlekedik.
  • November 16-án a Hungária EuroCity Drezdáig közlekedik, de Prágában egy másik szerelvényre kell átszállni, míg vissza irányba a Hungária EuroCity csak Prágától közlekedik.
  • November 17-én a Hungária EuroCity csak Prágáig közlekedik.

Lemondás az utazásról

A már korábban megváltott Németországba vagy a visszaútra szóló menetjegyek díjmentesen visszaválhatók, vagy a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók.

Új jegy vásárlása esetén a vasútvállalat csak a még elérhető ajánlatokat tudja biztosítani. Amennyiben csak drágább jegy kiadása lehetséges az utas részére, akkor a két jegy ára közötti különbözetre méltányossági kérelmet nyújthat be az ügyfélszolgálathoz.

A menetjegy visszaváltását vagy más időpontra érvényesítését a nemzetközi jegypénztárakban, az elektronikusan vásárolt jegyek esetében az [email protected] címen intézhetik az utasok.

Tájékozódási lehetőségek:

Kérik az utasokat, hogy tájékozódjanak a német vasút (DB) honlapján is, amely itt érhető el:  https://www.bahn.de/service/fahrplaene/aktuell
Információk az ÖBB oldalán: https://www.oebb.at/de/neuigkeiten/streikwarnung 

Az aktuális helyzetről információt kaphatnak a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. (Telekom hálózatból hívhatja a +36 30 499 4999-es telefonszámot, Yettel hálózatból a +36 20 499 4999-es, Vodafone hálózatból pedig a +36 70 499 4999-es számot.)

Forrás: Mávinform

Fotó: deposithotos.com

Kapcsolódó témák: #Németország | #sztrájk | #vasút |