Szlovákiai buszbaleset – ismeretlen tettes ellen indult eljárás

MTI Fotó: HASIČSKÝ A ZÁCHRANNÝ ZBOR
2023.05.17. 18:10

A szlovák rendőrség szerdán hivatalosan arról adott tájékoztatást, hogy ismeretlen tettes ellen indult büntetőeljárás a szlovák D2-es autópályán hétfőn történt magyar buszbaleset miatt - közölte hivatalos Facebook-oldalán a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára.

Menczer Tamás elmondta: a szlovák büntetőtörvénykönyv szerinti általános veszélyeztetés bűntette miatt indult az eljárás. Hozzátette: a baleset pontos okai és a vétség mértéke további szakértői vizsgálat és szakértői bizonyítás tárgya lesz, így jelenleg nem gyanúsítottak meg senkit.

Az államtitkár a sérültekről elmondta: kedden újabb öt ember tért haza, így jelenleg 18-an vannak kórházban. “A munkatársaink mellett hat szlovákul beszélő szakápoló segíti a kommunikációt, a kapcsolattartást” – mondta Menczer Tamás.

Beszámolt arról is, hogy megkezdődött az együttműködés az Országos Mentőszolgálattal a betegek hazaszállításáról. Jelenleg 3 sérült hazaszállításának előkészítését végzik. Menczer Tamás együttérzését fejezte ki az áldozat családjának, a sérülteknek pedig felépülést kívánt a videóban.

Egy magyar busz egy kamionnal ütközött össze hétfő délelőtt a szlovákiai D2-es autópályán. A balesetben egy ember meghalt, 37-en könnyebben, 21-en súlyosan sérültek.

Kapcsolódó témák: #halálos buszbaleset | #Szlovákia |