Szinte a teljes ukrán belügyi vezetés meghalt egy helikopterbalesetben

Győr+ | Fotó: Ukraine NOW/Telegram
2023.01.18. 12:38

Helikopterbalesetben szerdán meghalt Denisz Monasztirkszkij ukrán belügyminiszter, a helyettese és egy államtitkár is az ukrán főváros, Kijevhez közeli Brovariban - közölte reggel az ukrán rendőrség.

Hirdetés

A Censor.net ukrán portál a belügyminisztériumra hivatkozva azt közölte, hogy a balesetnek 18 halálos áldozata van, köztük három gyerek. E forrás szerint 14 felnőtt és 12 gyermek megsérült.

Korábban az ukrán rendőrség 16 ember haláláról számolt be. Ihor Klimenko országos rendőrfőnök azt mondta, hogy a halottak közül kilencen a helikopter fedélzetén voltak. Sajtóértesülések szerint a fedélzeten volt Denisz Monasztirszkij belügyminiszter, valamint első helyettese, Jevhenyij Jenyin, valamint Jurij Lubkovics államtitkár.

Jurij Ignat, a légierő parancsnokságának szóvivője egy tévéadásban elmondta, hogy a Brovariban lezuhant helikopter az állami katasztrófavédelmi szolgálathoz tartozott. Kijev megye kormányzója, Olekszij Kuleba közölte, hogy a helikopter egy óvoda és egy lakóház mellett zuhant le. A baleset után robbanás történt, a területen hatalmas tűz ütött ki.

A helyszínről egy rövid videót is közzétettek Twitteren:

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke részvétét fejezte ki a balesetben érintett családok számára:

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #háború | #Ukrajna |