Többen megsérültek

Robbanás történt egy franciaországi lőszergyárban

Illusztráció: depositphotos.com
MTI
2022.08.03. 18:39

Robbanás történt szerdán a délnyugat-franciaországi Bergerac lőszergyárában, nyolcan megsebesültek, egyikük állapota életveszélyes - közölte a polgármesteri hivatal.

Az ismeretlen eredetű detonáció a nitrocellulózt (lőgyapotot) gyártó Manuco cég egyik épületében következett be, amely a súlyos ipari katasztrófát elszenvedett Seveso olasz városról elnevezett katasztrófavédelmi skála szerint magas veszélyességi besorolású.

Jean-Charles Jobard, Dordogne megye alprefektusa szerint a robbanás egy olyan épületben történt, amelyben “kevesebb mint két tonna nitrocellulóz” volt. A helyszínen mintegy negyvenen tartózkodtak.

A megyei közigazgatási hivatal (prefektúra) szerint a robbanás helyszínén tűz keletkezett. A detonáció környékét lezárták, a tüzet délután négy óra tájban sikerült megfékezni.

A helyszínre öt mentőautó, két helikopter és mintegy ötven tűzoltó érkezett.

A Manuco honlapján közzétett információk szerint a céget 2021-ben az Eurenco, Európa vezető lőpor és robbanószergyártója vásárolta meg. A cég katonai robbanószereket, hajtóanyagot és üzemanyagot, valamint polgári célú robbanószereket gyárt.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #baleset | #Franciaország | #robbanás |