Orosz-ukrán háború

Putyin jóváhagyta: szíriai zsoldosok érkezhetnek Ukrajnába

Fotó: depositphotos.com
Győr+
2022.03.11. 10:52

Támogatásáról biztosította Vlagyimir Putyin orosz elnök azt az elképzelést, hogy külföldi önkéntes harcosokat szállítsanak a háborús övezetekbe.

Az orosz biztonsági tanács pénteki ülésén Putyin rámutatott, hogy Ukrajna és nyugati támogatói különböző országokból nyíltan toboroznak zsoldosokat, “semmibe véve a nemzetközi jog minden normáját”.

“Ezért, ha azt látjuk, hogy vannak emberek, akik önkéntes alapon akarnak odautazni és segíteni a Donyec-medencében élő embereknek, különösen ha ezt nem pénzért tennék, nos, akkor elébük kell mennünk és segítenünk kell őket abban, hogy eljussanak a háborús övezetbe” – mondta az orosz elnök.

Az Associated Press szerint ez a megfogalmazás a gyakorlatban azokra a szíriai zsoldosokra vonatkozhat, akiknek a felbéreléséről már korábban is tárgyaltak az oroszok.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter ezzel összefüggésben azt mondta: több mint 16 ezer ember jelentkezett harcra náluk a Közel-Kelet országaiból, akik közül korábban sokan már harcoltak az Iszlám Állam ellen az oroszokkal együtt. 

Fotó: Despositphotos

Kapcsolódó témák: #háború | #katona | #Oroszország | #zsoldos |