Őrizetbe vettek egy támadásra készülő iszlamistát Németországban

Győr+ Fotó: Twitter/Bild
2023.10.25. 10:13

A 29 éves Tarik Sz. elfogásában a szövetségi és a tartományi kormány terrorelhárító központja is részt vett. A német Bild értesülései szerint az elfogott radikális az Iszlám Állam (ISIS) híve, és azt tervezte, hogy teherautóval belehajt az Izrael mellett tüntető tömegbe Duisburgban.

Őrizetbe vettek kedden egy 29 éves iszlamistát a nyugat-németországi Duisburgban, akit azzal gyanúsítanak, hogy támadásra készült – közölte a német rendőrség.

A német Bild értesülései szerint a gyanúsított Tarik Sz. az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet tagja volt, 2017-ben öt év börtönre ítélték, ahol a lap szerint „a német Oszamaként” vált ismertté, Oszama bin Ladenre utalva.

Az állambiztonsági nyomozókra utalva a Bild azt írta, hogy a radikális iszlamista terve az volt, hogy teherautóval behajt az Izrael mellett tüntető tömegbe Duisburgban.

A közeli Essen városának rendőrsége „lehetséges támadásra utaló nyomokról” számolt be.

A rendőrség egy ideje megfigyelés alatt tartotta a 29 éves iszlamista férfit, aki azzal vonta magára a figyelmet, hogy különböző internetes csevegő-alkalmazásokban azt írta, hogy „mártírként akar meghalni”.

A férfi elfogásában a szövetségi és a tartományi kormány terrorelhárító központja is részt vett.

Forrás: hirado.hu

Kapcsolódó témák: #merénylet | #támadás | #terrorista |