Óriási tűz volt az egyik londoni repülőtérnél, felfüggesztették a légiforgalmat!

MTI Fotó: Twitter/Beds Fire and Rescue
2023.10.11. 06:19

Hatalmas tűz ütött ki szerdára virradó éjjel a londoni Luton repülőtér egyik parkolóházában, amely részben összeomlott. A brit fővárostól északra fekvő repülőtéren szerda délig felfüggesztették a légiforgalmat.

Az intézkedés Budapestről érkező járatokat is érint, mivel a  Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a Wizz Air légitársaság közlekedtet napi több menetrendszerű járatot Lutonra, és az első ezek közül reggel indul.

A tűzoltóság beszámolója szerint az utascsarnok közelében lévő kettes számú parkolóház felső szintjén gyulladt ki egy jármű, és a lángok gyorsan továbbterjedtek számos más autóra.
 
A szerda hajnali tájékoztatás szerint az oltásban tizenöt egység vesz részt, de az épületrész felét teljesen elborította a tűz, és a felső épületszerkezet jelentős területen beomlott. A tűzoltók azon dolgoztak, hogy a tűzvész ne terjedjen át a repülőtér belső területére – áll a beszámolóban.

A repülőtér hajnali közleményében az áll, hogy Luton teljes légiforgalmát brit idő szerint szerdán déli 12 óráig – közép-európai idő szerint 13 óráig – felfüggesztették. A kora hajnali érkező járatokat más brit repülőterekre, köztük Manchesterbe, Liverpoolba, Bristolba és Gatwickre irányították át.

A mentők négy tűzoltót és egy repülőtéri alkalmazottat füstmérgezés miatt kórházba szállítottak. Luton a Londont kiszolgáló öt nagy nemzetközi repülőtér egyike, tavalyi utasforgalma meghaladta a 13 millió főt.

A repülőtéren az utóbbi években jelentős fejlesztési és bővítési beruházásokat hajtottak végre, és ekkor épült a most részben leégett új parkolóház is.

Kapcsolódó témák: #légiforgalom | #London | #Luton | #repülőtér | #tűzeset |