Meghalt Matthew Perry, a Jóbarátok sztárja

MTI Illusztráció: depositphotos.com
2023.10.29. 07:58

Ötvennégy éves korában szombaton meghalt Matthew Perry kanadai-amerikai színész, aki az 1990-es években a Jóbarátok című tévésorozattal, Chandler Bing szerepében vált híressé.

A Los Angeles Times és a TMZ.com jelentése szerint az 54 éves színészre Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találták rá. Az eddigi információk alapján nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot.

Matthew Perry 1969. augusztus 19-én született, Montrealban és Los Angelesben nőtt fel. Gyerekszínészként kezdte, de a nagy áttörést az jelentette, amikor beválogatták az 1994-ben indult Jóbarátok (Friends) című sorozatba, amelyben Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Courteney Cox, David Schwimmer és Matt LeBlanc volt a többi főszereplő. A Jóbarátok a 90-es évek legnépszerűbb tévésorozata volt, az utolsó adást az Egyesült Államokban 52,5 millió néző látta.

Matthew Perry szerepelt a többi között a Bolond szél fúj, a Hajszál híján hősök, és a Bérgyilkos a szomszédom című mozifilmekben is.

A színész tavaly magyarul is megjelent, “Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet” című könyvében őszintén írt függőségéről, betegségeiről és magányáról is.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #gyász |