Hirdetés

Lezárják délutánonként az Akropoliszt a hőség miatt

Illusztráció: Freepik
Győr+
2021.08.03. 16:46

Megrövidítették kedden az Akropolisz és több más ókori nevezetesség látogatási időtartamát a nagy hőség miatt a görög fővárosban, amelynek közelében ráadásul lángol a növényzet.

Hirdetés

42 Celsius-fokra emelkedett a hőmérséklet kedden Athén több részén, a hőhullámot több mint 30 éve a legperzselőbbnek mondják a görög hatóságok. Az Akropoliszt máskor reggel nyolc órától este nyolcig lehet látogatni, mostantól azonban dél és délután öt óra között lezárják. Athéntól északra közben lángra kapott a növényzet.

Száz tűzoltó, 35 autóval és kilenc repülővel próbálja oltani a tüzet, amely egyelőre nem fenyeget lakóépületeket, ipari létesítményeket, ugyanakkor vastag füstfelhővel borítja be a város légterének egy részét. Több vasútvonalon leállt a közlekedés és egy autópályaszakaszt is le kellett zárni.

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök arra hívta fel honfitársai figyelmét, hogy az országnak az elmúlt évtizedek legnagyobb hőségével kell szembenéznie. A polgári védelem pedig arra figyelmeztette a lakosokat, hogy evakuálhatják a városrészt szükség esetén, és hogy tartsák csukva otthonuk ablakait, nehogy egy bepattanó szikra lakástüzet okozzon.

Hirdetés

Görögországban több mint száz helyen kapott lángra a növényzet az utóbbi napokban, és hasonlóan “tüzes” a helyzet Törökországban,  Olaszországban és Franciaország déli vidékein is.

Forrás: MTI

Kapcsolódó témák: #Görögország | #hőség | #tűz |
likeold
a fb oldalunkat