Leszakadt egy gyalogoshíd Kárpátalján, egy ember meghalt

MTI Fotó: depositphotos
2023.08.04. 18:20

Egy Kijev megyei turista életét vesztette a rahói járási Tiszaborkút (Kvaszi) községben, amikor az egyik gyalogos függőhíd részben leszakadt, és három ember húsz méter magasból a Fekete-Tiszába zuhant - jelentette több hírportál a Kárpátaljai Megyei Katasztrófavédelmi Főosztály közleményére hivatkozva.

A katasztrófavédelmi szolgálathoz augusztus 3-án, kijevi idő szerint 22 órakor érkezett bejelentés a balesetről. A függőhíd leszakadása következtében a három kijevi turista egyike a mentőautóban életét vesztette, egy ember súlyos, egy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

A helyszínre kivonuló katasztrófavédelmi egység tagjai kiemelték az áldozatokat a folyóból, és átadták őket az időközben kiérkező mentőknek. Egy 54 éves nő életét nem sikerült megmenteni, két sérültet a rahói járási kórházba szállítottak. Egyikőjüket, aki csak könnyebben sérülést meg, az orvosi ellátást követően hazaengedték. A halálos áldozatot követelő baleset ügyében nyomoz a rendőrség.

Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás vezetője utasította pénteken a kistérségek vezetőit, hogy 24 órán belül szakemberek bevonásával ellenőrizzék az illetékességükbe tartozó összes híd állapotát.

Kárpátalja kormányzója kijelentette, hogy a helyi és a regionális költségvetésből is azonnal forrásokat kell biztosítani a hidak megfelelő állapotának biztosítására. Kárpátalján legutóbb július 24-én történt hídomlás, akkor a Técsői járásban két gépjármű zuhant a Tarac folyóba, a katasztrófavédelmi szolgálat pontosított adatai szerint öt ember, köztük két gyerek szenvedett különböző súlyosságú sérüléseket.

Kapcsolódó témák: #baleset | #híd | #tragédia |