Hírek Győr testvérvárosaiból

Győr+ Illusztráció: Pixabay
2023.03.04. 13:15

Spórol a lakosság Dunaszerdahelyen is, eközben Colmarban karnevált rendeztek, és Poznań egyik labdarúgója nyerte az idei Puskás-díjat.

Colmar: A colmari karneváli egyesület két nagy kavalkádot is rendez a hétvégén a város utcáin, ezért parkolási és forgalomkorlátozások vannak érvényben.

26. alkalommal rendeznek filmfesztivált Colmarban március 12. és 18. között. Idén a fesztivál arra hívja a film szerelmeseinek figyelmét, hogy fedezzék fel a kulisszatitkokat is.

Csíkszereda: Az Országos Helyreállítási Tervből Csíkszereda 50 darab digitalizált hulladékszigetre nyert finanszírozást – az erre vonatkozó 3,07 millió lejes szerződést már aláírta Korodi Attila polgármester a Környezetvédelmi Minisztériummal.

Dunaszerdahely: Az energia drágulása jelentősen érintette a lakosság 44 százalékát. Ők elsősorban a szórakozáson és a szabadidős tevékenységen spórolnak. A háztartások 45 százaléka igyekszik mérsékelni az energiafogyasztását és egyéb alternatív energiaforrások kihasználására törekszik.

A Dunaszerdahelyi Városi Hivatal lomtalanítási napot szervez március 11-én, 18-án, és 25-én.

Ingolstadt: Márciusban az ingolstadti felnőttoktatási központ kreatív kurzusokat szervez, többek között különféle varrótanfolyamokat, valamint az írással kapcsolatos programokat.

Ingolstadt hetedik alkalommal rendezi meg a Weltenklang elnevezésű zenei fesztivált, Idén március 1. és április 1. között Norvégia, Svédország, Ukrajna és Bretagne, Bajorország és még a Közel-Kelet zenei hatásait ismerhetik meg az érdeklődők.

Poznań: Marcin Oleksy, a Warta Poznań labdarúgója megnyerte a FIFA Puskás Ferenc díját 2022 legszebb góljáért. Ő az első lengyel, akit ezzel a címmel tüntettek ki. A díjjal az év leglátványosabb gólját ismerik el a férfi és női labdarúgásban. A díjat február 27-én adták át a FIFA párizsi ünnepségén.

Wuhan: A csak 1 gyermeket nevelő szülők bónusztámogatásokat kaphatnak, miután gyermekük betöltötte a 14. életévét, miután kiadták a „Csak egygyermekes szülők dicsőségtanúsítványát”.