Hírek Győr testvérvárosaiból

Győr+ Fotó: sindelfingen.de
2023.02.06. 11:10

Íme, a legfrissebb híreink Győr testvérvárosaiból.

Brassó: A hétvégén hóvihar tombolt a városban, a település útjain 68 gépet és 140 dolgozót vetett be a hóeltakarítási feladatokra. Eközben megnyíltak a környék hegyeiben a sípályák, amelyeket már biztonságosan használhatnak a sportolni vágyók.

Colmar: a város február 2-án ünnepelte felszabadításának 78. évfordulóját. A megemlékezésen részt vett Sanzey tábornok (Schlesser tábornok unokája, Colmar felszabadítója) és Marie-France Morinaux (Pierre Morinaux unokahúgának, a Logis marsalljának, a Lynx harckocsi parancsnokának). Pierre Morinaux elsőként 1945. február 2-án belépett Colmarba, és életét adta a város felszabadításáért. Több mint 500 diák és 350 katona vett részt az ünnepségen.

Csíkszereda: Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere és Cseke Attila fejlesztési miniszter 48 millió lej értékben írt alá hét finanszírozási szerződést Bukarestben. A szerződések négy középület és egy tömbházsor átfogó felújítását, ifjúsági lakások építését, illetve új kerékpárutak építését, és a meglévők felújítását szolgálják.

Dunaszerdahely: Megtartotta idei első ülését a városi képviselő-testület, amelynek egyik legfontosabb napirendi pontja a 2023-as év költségvetésének jóváhagyása volt. A nehéz gazdasági helyzet, az inflációs válság a város idei gazdálkodására is rányomja a bélyegét, ugyanis idén az önkormányzat nem tervez komolyabb beruházásokat. Jóváhagyták viszont a 2023-as kulturális, sport, szociális és oktatási támogatásokra vonatkozó pályázat meghirdetését. A városi cégek igazgatótanácsi és felügyelőbizottsági tagjait továbbra sem választották meg.

Ingolstadt: Pénteken került sor az Ingolstadti Műszaki Egyetem (THI) új digitális épületének alapkőletételi ünnepségére, amelyen Markus Söder bajor miniszterelnök és Markus Blume tudományos miniszter is részt vett. Mintegy 80 millió euróból laboratóriumok, előadótermek, szemináriumi termek és irodák épülnek a következő három évben, mintegy 4.000 négyzetméteren. A jövőben az Információs Kar és a Mesterséges Intelligencia Intézet kap helyet az új épületben.

Poznań: Idén Poznań város Nagy Arany Pecsétjét Józefa Krupa nővér kapta. Erzsébet, aki a gyülekezet többi nővérével együtt segít a hajléktalanság válságában élőknek és a rászorulóknak.

Sindelfingen: Január 27-én avatták fel az új mobilitási pontot a Sindelfingen állomáson. A mobilitás különböző formáinak hálózatba szervezése mellett információs szolgáltatások jöttek létre, és különféle intézkedésekkel javították a pályaudvaron való tartózkodás minőségét.

Kapcsolódó témák: #testvérvárosi hírek |