Időjárás

Hatalmas víztölcsér alakult ki Cipruson

Fotó: Időkép/Kardos Dorottya
Győr+
2022.10.19. 07:40

Sok magyar turista is jelen volt a ciprusi víztölcsér kialakulásánál. A viharokat hozó ciklon azóta elhagyta a térséget.

Hirdetés

Vasárnap érte el nyugat felől egy ciklon Ciprus szigetét. Korábban a szomszédos Krétán okozott áradásokat, majd Ciprus sem maradt ki a heves esőzésekből. A folyamatos csapadék mellé szélvihar is társult, az örvényességi tényezők pedig víztölcsért hoztak létre az egyik legnépszerűbb part, Ayia Napa közelében.

Az Időkép felhasználói által is észlelt hatalmas víztölcsér a partot is elérte. Számos napozóágyat és napernyőt kapott fel a strand területéről.

A zivatarok, majd az ezt követő szeles, esős idő a repülőtéren is késéseket okozott. Egyes járatok a leszállás helyett kénytelenek voltak visszafordulni kiindulópontjuk irányába. Több településen áramkimaradásra is volt példa.

A médiában minden körzetből egész hétfőn is közlekedési problémákra és áradásokra hívták fel a figyelmet, miközben az állami meteorológusok azt közölték, hogy október 1-je óta az eső elérte a Ciprusi Köztársaságban mért teljes havi átlag 100%-át. A mostani az elmúlt három-négy év legsúlyosabb esőzése volt.

Forrás: Időkép

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Ciprus | #időjárás | #víztölcsér |