George Clooney az elnökjelöltségtől való visszalépésre kérte Joe Bident

MTI Fotó: joebiden.com
2024.07.10. 18:15

Az elnökjelöltségtől való visszalépésre kérte Joe Bident a The New York Times című napilapban szerdán megjelent vendégcikkében George Clooney amerikai színész.

Clooney hangsúlyozta, hogy egész életében a Demokrata Párt támogatója volt, és szenátorként, alelnökként és elnökként is kedvelte Bident, aki nagyon sok csatát megnyert az utóbbi négy évben. Ugyanakkor a két leendő elnökjelölt június végi televíziós vitája után szerinte világossá vált: az idővel folytatott küzdelmet Joe Biden nem fogja tudni megnyerni.

A színész kiemelte, számos szenátorral, kongresszusi taggal és kormányzóval tanácskozott az ügyről, és a magánbeszélgetések szintjén mindenki ezen a véleményen van, függetlenül attól, hogy ki mit mond a nyilvánosság előtt.

“Homokba dughatjuk a fejünket, és imádkozhatunk a csodáért novemberben, vagy pedig kimondhatjuk az igazságot” – írta Clooney. “(Biden elnök) talán fáradt volt, talán épp megfázással küzdött a vitán, de a Demokrata Párt vezetői nem tehetnek úgy, mintha 51 millió ember nem látta volna azt, amit láttunk” – tette hozzá a színész. Megjegyezte: egy második Trump-ciklus lehetősége annyira megriasztotta a Demokrata Párt szavazóit, hogy inkább figyelmen kívül hagytak minden intő jelet.

“Mi, demokrata pártiak eljutottunk oda, hogy visszatartjuk a lélegzetünket vagy inkább letekerjük a hangerőt, amikor az általunk nagyra becsült elnökünk épp lesétál az Air Force One lépcsőjén, vagy visszamegy a mikrofonhoz, hogy válaszoljon egy előre nem egyeztetett kérdésre” – írta George Clooney, aki szerint a párt vezető tisztségviselőinek arra kellene kérnie az elnököt, hogy önként lépjen vissza a jelöltségtől.

Kapcsolódó témák: #amerikai elnökválasztás | #Joe Biden | #usa |