Elhunyt Bob Heatlie, számos nagyszerű dal szerzője

HAK Illusztráció: Depositphotos.com
2023.04.10. 12:24

A skót dalszerző, producer és szenész halálhírét a közösségi médiában családja jelentette be. Bob Heatlie számos dalt írt Csepregi Évának, illetve közös gyermekük is született, a szintén zenész Dávid.

A Facebook poszt szerint Bob Heatlie április 8-án, délelőtt 11 óra környékén, családja körében hunyt el, életének 77. évében.

A kiváló művész 1946. július 20-án született, s tehetségét már korán igazolta. Megtanult szaxofonozni és dobolni, s nemsokára zeneszerzőként is hatalmas sikereket ért el.

Olyan nagyágyúkkal dolgozott együtt, mint Cliff Richards vagy éppen Shakin’ Stevens és a névsort még hosszan lehetne folytatni.

Számos dalt írt Csepregi Évának, akivel közös gyermeke is született, Dávid, aki szülei páldáját követve szintén zenész lett, s egyre nagyobb sikereket ér a pályán. Édesapjára – csakúgy mind édesanyjára – is mindig példaképként tekint és hihetetlen tisztelettel és szeretettel beszél róluk. Több interjúban is kitért rá, hogy az a zenei és emberi örökség, amit tőlük kapott, mindvégig segítik és támogatják őt a pályán és természetesen az életben is.

Felsorolni nehéz lenne azt a sok-sok szerzeményt, amelyet Bob Heatlie-nek köszönhetünk. Emlékezzünk most rá a Csepregi Éva megaslágerével, a Párizsi lány című dal is angol verziójával.

Illusztráció: Depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #gyász | #zene |