Csehországban összeütközött két vonat, többen meghaltak

MTI Illusztráció: Pixabay
2024.06.06. 06:18

Négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.

Mávinform: a csehországi baleset miatt változások lesznek a prágai vonalon

Csütörtök estig változásokra kell számítani a Prága felől érkező, illetve az arra tartó nemzetközi vonatoknál a Csehországban történt, több halálos áldozatot követelő balesettel összefüggésben – közölte Facebook-oldalán a Mávinform.

Azt írták, hogy a Metropolitan, Hungária és Metropol EuroCity vonatok a szokásostól eltérő vonatösszeállításban – esetenként étkezőkocsi nélkül – a külföldi szakaszon rövidebb útvonalon közlekedhetnek.

Hozzátették: a részletes forgalmi rend kidolgozás alatt van, a Csehországba tartó, illetve onnan érkező utasoknak a cseh vasút folyamatosan frissülő tudósítását javasolják (mavinform.hu/cd).

A Brno felől érkező, Szobról 9:38-kor Budapestre továbbinduló Metropolitan EuroCity (EC 271) csak Pozsonytól közlekedik.

A  közszolgálati cseh hírtelevízió jelentése szerint négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat.

A magyar vasúttársaság részvétét fejezi ki az áldozatok hozzátartozói számára – olvasható a Mávinform oldalán.

Korábban írtuk:

Három személy sérülése közepesen súlyos, a többiek könnyebb sérüléseket szenvedtek – közölte a helyszínen újságírókkal Vít Rakusan belügyminiszter.

A súlyos baleset következtében leállt a forgalom a Prágából keletre, Brünn és Ostrava felé vezető kiemelt vasútvonalon.

Martin Kupka közlekedési miniszter tájékoztatása szerint a baleset okait vizsgálják.

A két mozdonyvezető szerencsésen túlélte az ütközést, csak egyikük sérült meg könnyebben – mondta a miniszter.

A Regiojet társaság gyorsvonata Prágából Szlovákiába tartott, amikor a Pardubice Centrum vasútállomáson összeütközött egy tehervonattal. A gyorsvonaton több mint 300-an utaztak, akiket a helyszínről autóbuszokkal szállítottak biztonságba.

A sérültek többségét a kiérkező mentők a helyszínen ellátták, és csak néhány személyt kellett kórházba szállítani.

A hivatalos közlemény szerint a közlekedés ezen a fontos vasúti csomóponton várhatóan egész csütörtökön szünetelni fog.

Petr Fiala cseh miniszterelnök még az éjjel kifejezte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak.    

Kapcsolódó témák: #baleset | #Csehország | #közlekedés |