Bombariadó volt több franciaországi repülőtéren is

MTI Illusztráció: Pixabay
2023.10.18. 20:15

Franciaországban kilenc regionális repülőteret kiürítettek szerda délelőtt e-mailben érkezett merényletfenyegetések miatt, de a szükséges ellenőrzéseket követően több helyen már újraindult a forgalom - jelezték hivatalos források.

A bombariadók mindennapossá váltak Franciaországban múlt péntek óta, amikor egy radiális iszlamista halálra késelt egy francia tanárt az északi Arras város egyik gimnáziumában. A merényletet követően a kormány a legmagasabb szintűre emelte a terrorkészültséget az országban.

Rendőrségi források megerősítették, hogy hat város – Lille, Lyon, Nantes, Nizza, Toulouse és Beauvais – repülőterét kiürítették. Az AFP hírügynökség úgy értesült, hogy a strasbourgi, a biarritzi és a pau-i repülőteret is kiürítették egy fenyegető üzenet miatt.

Valamennyi riadó hamisnak bizonyult.

Az ellenőrzéseket követően kora délután a nizzai, a lyoni és a lille-i repülőtéren már újraindult a forgalom.

A nizzai repülőtér szóvivője az AFP-nek “hétköznapinak” minősítette a “kisebb incidenst”, utalva arra, hogy egy gyanús csomag miatti riasztás gyakori esemény, s emiatt volt szükség egy “biztonsági zár” felállítására, de azóta “minden visszatért a megszokott kerékvágásba”.  

Szerdán egyébként a versailles-i kastélyt is kiürítették egy merényletfenyegetés miatt. A pénteki késes merénylet óta ez volt a harmadik bombariadó az egyik leglátogatottabb francia turisztikai célpontnál, amely szombaton és kedden is kapott fenyegetést.   

Kapcsolódó témák: #bombariadó | #Franciaország | #repülőtér | #terrorizmus |