Hirdetés
Háború Ukrajnában

Arnold Schwarzenegger is megszólalt a háborúról

Fotó: Arnold Schwarzenegger Facebook oldala
MTI
2022.03.17. 21:32

Hamis információkkal etetik az orosz népet az ukrajnai háborúról - jelentette ki mikroblogján Arnold Schwarzenegger színész, aki Kalifornia állam republikánus kormányzója is volt.

Hirdetés

Kilencperces videóüzenetében az egykori hollywoodi sztár az orosz néphez intézve szavait arról beszélt: a Kreml “szándékosan hazudik arról, hogy az invázió célja Ukrajna megtisztítása lenne a náciktól”. Egyben felszólította Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy állítsa le a háborút.

“Nem Ukrajna kezdte ezt a háborút, de nem is nacionalisták, vagy nácik” – mondta Schwarzenegger, felidézve, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is zsidó vallású. “Ez nem az orosz nép háborúja” – tette hozzá az orosz támadásokra utalva. Schwarzenegger arra kérte az orosz állampolgárokat, hogy terjesszék a híreket az ukrajnai humanitárius katasztrófáról, a háború ellen tüntetőknek pedig azt üzente, hogy a világ szeme rajtuk van.

Hirdetés

“A világ látta bátorságotokat. Tudjuk, hogy megszenvedtétek ennek következményeit. Ti vagytok az új hőseim” – fogalmazott a 74 éves volt színész és politikus.

Életeteket, testi épségeteket, jövőtöket áldozták fel egy értelmetlen háborúban” – intézte szavait Schwarzenegger az orosz katonákhoz. Azt állította, hogy apja Ausztriában hasonló tapasztalatokat élt meg katonaként a második világháborúban.

Mutatjuk a videót:

Kapcsolódó témák: #háború | #Oroszország | #Ukrajna |
likeold
a fb oldalunkat